2010-03-30

Kicken

Fick just reda på att min placering på jobbet går ut 1:a maj :(  Arbetslösheten, here I come.. Vad fan ska man söka för jobb? Jag som trivdes så bra, jävla ekonomiska kris!

2010-03-28

Så jävla metal!

Sara ringde och krävde sminkning inför rockfest, då var det bara att grabba sminkväskan och åka dit.. Jag blev också inbjuden och fick slänga på mig det rockigaste jag kunde hitta i saras garderob. Jag tycker ändå vi lyckades jävligt bra med tanke på vår orockiga stil annars, vi var jävligt metal!  

Musiken kanske inte var den bästa, inte riktigt min stil, men det funkade. Kvällen blev ganska flängig då vi gick från ställe till ställe hela tiden, men helt okej! 


2010-03-27

I can talk


Dom är söta, dom är nördar, dom är grymma..

Two door cinema club! 

2010-03-25

Våffla


Idag är det den omtalade våffeldagen och kanske den ända dagen på året jag äter våfflor över huvud taget.
Det blev i alla fall dubbelt upp idag. Föst åkte jag hem till Elin och blev bjuden på våfflor där, och sen när jag kom hem satt mormor och mamma vid bordet med nygräddade våfflor och frestelsen gick inte att motstå.. 10 kilo + efter dagens onyttigheter, men med tanke på de fåtagliga gånger jag faktiskt äter våfflor kan jag unna mig detta just denna speciella dag. 

I detta inlägg finns ordet våffla med 7 ggr medräknat det jag just skrev och titeln...bara för upplysnings skull...

2010-03-23

سالگِرہ مبارک


Min bästaste Amanda fyller 20 år idag och jag kan inte fira henne på annat sätt än internet. Det känns så fruktansvärt tråkigt och opersonligt, jag vill ju kasta mig i hennes armar och ge henne världens längsta grattis kram. Jag vill bjuda henne på världens party och jag vill ge henne största och bästa presenten jag kan hitta! Nu ligger iofs en väldigt bra och genomtänkt present i postens händer påväg till amandas amerikanska hushåll och jag hoppas att den duger för tillfället :) 

Ja det är ju som sagt bara att göra det bästa av situationen och skriva grattis på så många sätt som möjligt,  så amanda; 


Happy birthday!
С днем рождения
¡Feliz cumpleaños!
生日快乐!
Alles Gute zum Geburtstag
 Hyvää syntymäpäivää!
Χρόνια Πολλά!
سالگِرہ مبارک
 শুভ জন্মদিন
Grattis på födelsedagen! 

2010-03-21

Bravader

Ännu en helg utan planer, men jag tror det är så det får bli i fortsättningen, det är alltid då det blir som roligast! För er som läst mitt klagomål i nedanstående inlägg förstår kanske att jag inte mått så där jätte bra, huvudvärk i förbannelse! Samma kände jag igår och var inte på toppen humör men med några alvedon och en halvtimmar vila var jag ändå villig att ge kvällen ett försök... Yanira hade tacokväll med några från basketlaget och jag åkte dit för att kolla läget. Mot all förmodan mådde jag hur bra som helst när jag kom dit och hade verkligen jätte trevligt! Efter mat och frågesport drog vi ner till stan för att se oss omkring, vi fick för oss att försöka komma in på grand.. ? nä men det gick ju självklart inte, haha, Kanske borde ta det som en komplimang, att man inte ser ut som 25 alltså..

Det fick bli X o Y för våran del, men vad gjorde det! Vi dansade som idioter och skrattade åt faktumet att alla killar har exakt samma frisyr och att alla ser precis likadana ut.. vad hände med individualiteten liksom? 


2010-03-17

Klagomål

Jag hatar att klaga samtidigt som jag älskar det.. såå idag måste jag klaga lite granna, men jag ger er valet att läsa det eller inte.

jävlahuvudvärksfanskapjaghatarattmådåligtvarjedagvadfanärdetmedmig?jaghatarattknarkaalvedonsomintehjälperochjaghatarattjagblirsnurrighelatiden,gaaaaaah! 

2010-03-16

Med blicken i taket..


The weepies - Can't go back now
Nerina Pallot - Mr King
Anya Marina - Satellite heart
Greg Laswell - comes and goes
Ane Brun - Rubber & soul

comes and goes..

Denna dagen kunde lika gärna kvitta...

2010-03-15

Kanyler

Har suttit hela kvällen och försökt komma på vardagsord till hela alfabetet som skulle passa till att hjälpa flyktingbarn med svenskan. Ja det är faktiskt svårare än det låter.. det är ungefär som när man ska komma på en låt att sjunga, även fast det finns flera 1000 låtar kan man aldrig hitta en som passar bara för att man tänker för mycket på det.

Ibland kunde jag inte annat än skratta åt mig själv när jag satt där och sa ord högt som började på olika bokstäver.. ord som kanyl och inkompetent föll ur mig, som om en 7 årig flyktingunge skulle ha någon nytta av dom orden haha! Nu är jag i alla fall klar med detta arbete och kommer ta ut planeringstid, här jobbas inte gratis!


2010-03-14

Genialiskt



sommar

Drömmer mig bort till varma länder, vita stränder, blåa hav, segelbåtar i Grekland, regnskogar i Ghana, sand mellan tårna, paraply drinkar, kjolar utan leggings, varma vindar i håret, mjukglassar med strössel, vattenpipa med mint smak, grillkvällar och oliver...

2010-03-13

Jag är naiv, jag vet.

Det är något speciellt att prata och diskutera med någon som är på exakt samma nivå som en själv. Igår kom Yanira till mig och vi började snacka om invandring, svält i afrika och hur jävla mycket ont det finns i världen.. Just nu jobbar både hon och jag med invandrar barn och det känns som vi känner precis likadant. Jag känner att jag vill rädda alla som mår dåligt, jag vill ta med barnen hem och bara ge dom massa kärlek och allt som jag hade när jag var liten. Jag vet att det är omöjligt, jag kan inte rädda dom här barnen som jag jobbar med, jag kan inte radera det som dom varit med om, jag kan inte ta med dom hem... På något sätt måste både jag och Yanira sätta upp en mur runt oss själva, jag tror att vi båda är alldeles för känslomässiga och det kommer tillslut bara få oss att må dåligt när vi märker att våra mål inte går att uppfylla.

Jag vet att jag inte kan rädda hela världen, men på något sätt tror jag att jag kan rädda någon. Jag vet att många säkert skrattar åt hur naiv jag faktiskt är men jag tror att det får mig att vilja bevisa ännu mer för alla att man faktiskt kan hjälpa på andra sätt än att skänka pengar till en välgörenhetsorganisation, vilket jag tror i sin del är bortkastade pengar! Många frågar mig varför jag åkte till Ghana och varför jag betalade så mycket pengar för att åka och arbete utan att få betalt. Jag kan ärligt inte svara på frågan varför jag vill hjälpa andra, det är väl något som bara har vuxit fram under åren. Självklart kan jag inte rymma från faktumet att det faktiskt känns bra för samvetet att hjälpa någon annan, men jag hoppas att folk inte är så trångsynta och ser hjälparbete som något slags sätt att visa andra hur duktig och osjälvisk man är, så är inte fallet.

2010-03-12

V. Å. R


Det . är . fredag . Det . är . sol . Det . är . Yanira . Det . är . vin . Det . är . underbart . !



2010-03-11

Komp..

Ingen kompositör har någonsin berört mig så som Hans Zimmer. Han har gjort kompositioner till bla. Lejonkungen, pearl harbor och King athur.

Hans Zimmer – This Land

Lyrics

Why should it be so bad to be bad, when it's so hard to be anything at all? And why does everyone seem to forget what it's like to be all alone, as soon as thay have got someone, oh it's no fun it makes me wanna vanich and die. Maby i'll trough all my clothes into a waterfall, and sit spy while they all cry. You get so silly when you're lonely and you think that you're the only...

The ark - Tell me this night is over



2010-03-07

oplanerad glädje

Det är konstigt att kvällen alltid blir som bäst när man tidigare varit så opepp. Igår hade Sara och Nicklas fest och jag var mycket osäker på om jag skulle gå eller inte. Tillslut bestämde jag mig för att ta tag i mig själv och hoppa in i duschen och göra mig i ordning. Kvällen blev i alla fall mycket lyckad med diverse allsånger och musikplaner :)

2010-03-06

sorg och kärlek

I torsdags var det dags att sätta sig i stolen och göra ett minne för livet. I och för sig finns mitt minne av pappa i mitt hjärta men på något sätt så vill jag visa alla andra hur mycket han betyder för mig. Pappa dog av cancer 2003 och det förändrade hela mitt liv, jag skulle förmodligen inte varit samma person idag och pappa fortfarande levat, vilket kanske både är positivt och negativt? Jag skulle absolut inte ha samma livssyn och jag skulle definitivt inte vara så tankespridd som jag faktiskt är. Men på något sätt så tror jag att man blir en starkare och mer "mognare" person om man varit med om något riktigt fruktansvärt. Nu låter det kanske som jag är väldigt självgod men missförstå mig rätt, jag pratar generellt, alla som förlorat någon närstående börjar självfallet fundera på livet och dess orättvisor och får hantera känslor som man aldrig annars behöver känna. Alla människor hanterar sin sorg olika, vissa struntar i allt och super skallen av sig, vissa stänger in sig i ett hörn och vissa pratar om det mer än allt annat. Men hur man än hanterar det så tror jag att man stärks som person!

Som sagt i trosdags var det som allt hände. Jag åkte in till Borås efter jobbet och kände mig inte speciellt nervös, det var drop-in tid och jag hade en känsla av att det skulle vara helt smockat med folk. Vi kom dit och fick tid om 2 timmar, vi gick till stan och drack kaffe, väldigt sakta. Nervositeten började krypa lite i kroppen men när jag väl satt där i stolen så kändes det så rätt! Det tog ca. 10 min, knappt det, det gjorde ont, men ändå inte.. det går inte att beskriva. Jag blev i alla fall hur nöjd som helst och nu kan jag visa hela världen att jag hade världens bästa pappa och även fast han inte finns längre så älskar jag honom mest av allt i hela universum :)



2010-03-03

Fyrkant..

Egentligen, varför stanna i ett land där man inte har varit som lyckligast. Varför göra saker som man egentligen inte vill, bara för att det ingår i normen hur ett normalt liv skall levas. Trygghet. I mitt fall handlar det om feghet, att inte våga ge upp det som folk så länge försökt uppfostra en att göra, att kliva ut ur den lilla fyrkant som omringar en, att utmärka sig , att bedömas och granskas, att misslyckas.






Bon Iver - Creature fear 

Sandra Ayubi




Ibland önskar jag att jag kunde gjort mer, ibland önskar jag att jag kunde tagit med dig hem, ibland ångrar jag att jag lämnade allt för att återgå till ett liv där ingenting ligger på plats, ibland önskar jag att jag var vuxen, ibland önskar jag att jag var barn, ibland önskar jag att jag inte tänkte över huvud taget...

____________________________

2010-03-01

vi skönheter på bild!

Kom över denna blid samtidigt som jag skypade med Amanda.. vi diskuterade länge om vad jag egentligen håller på med?! Amanda skrattar medans jag flitigt verkar koncentrerad på att klia henna bakom örat? och ta mig själv på bröstet!? Jag kan inte skylla på att champagnen virrade i huvudet för detta var innan första flaskan hade korkats upp... Jag tror helt enkelt att jag var i min egna lilla värld och därmed kanske inte helt inom ramen för det vanliga mänskliga beteendet.. vi lämnar denna blid vid denna slutsats!

Det skickades även runt lite andra sköna foton som bla. de här underbara bilderna från vår skidresa i Åre...