2010-02-28

Hela livet var ett disco

Helgen närmar sig sitt slut och i morgon är det tillbaka till verkligheten. Söndagar är ju enligt bibeln vilans dag och jag tackar gud för att han inte orkade skapa något mer på just den där söndagen som skulle bestämma vare sig vi skulle jobba eller inte. Som ni kanske förstår har jag inte varit särskilt pigg idag, har mest spenderat dagen i Elins säng och käkat djungelvrål och gräddkola liggandes i fosterställning, då minsta lilla rörelse kändes som knivhugg i huvudet. Detta leder mig till gårdagen som var... hmm galen?

Jag startade min reggaetonbil kl 8:30 för att brumma in till borås för att plocka upp Elin och åka vidare till Ullared, Gekås. I min biltjuvsfart var vi framme på en och en halv timma drygt, parkeringen var smockad som vanligt, men ingen kö in i alla fall.. Jag köpte alla nödvändigheter som behövs för att överleva vardagen tex. tandborste och deo + lite till. När vi var klara for vi tillbaka till borran där vi började fixa inför kvällen. Jag lockade Elins hår och fixade hennes smink som den make up artist jag är.. ? .. Vi käkade underbart god mat och begav oss senare till X o Y, hör och häpna, för första gången i mitt liv! Yanira fyller 20 på onsdag och hade sin ferra där.. Vi fick skumpa och hängde i VIP avdelningen, där vi kände oss väldigt viktiga..? Efter två timmar började Olle i djbåset på trägårn känna sig lite ensam så vi drog dit och började leka med epilepsiljuset som vi så gärna gör. Det blev dans och rökpauser, ännu mer drinkar och lite flimmer för ögonen men jag hade grymt kul trots allt! Sista låten spelades och vi bestämde efterfest hos Olle, vi drog dit och jag fick se hans enorma berg av disk i hans pytte pytte lilla kök och hade inget annat val än att ställa mig och diska.. så kan man ju inte ha det. efter 45 min i diskhon blev jag väldans trött och joinade de två latmaskarna i soffan med en påse ostbågar.. vid 5 fick det vara nog för denna kvällen och vi ringde taxi hem.. I taxin blev vi bjudna på gelehjärtan och skrattade gott åt killen med portkoden tatuerad på armen.. trappan upp till sängen var längre än vanligt och jag var nog nära att däcka på sista trappsteget, men jag tog mig till sängen och sov gott så gott!

På tal om ingenting så blev jag klar med min toalett idag, så här kommer några före och efter bilder :)

Före


Efter

2010-02-25

Overdue

Den nya placeringen på jobbet känns helt okej, väldigt hektisk än så länge, men jag anar att det lugnar ner sig när jag börjar få mer koll på alla barnen och sådant. Jag jobbar nu också som expeditions assistent på morgonen innan skolan börjar och på kvällen efter fritids, dom behövde extra hjälp med att få in information från papper till dator, så detta ägnar jag en del tid åt. Mitt schema ser just nu ut såhär:

07:30 - 08:45 Assistent på expeditionen
08:45 - 13:20 Resurs i klass 1 
13:20 - 15:00 Fritidsfröken 
15:00 - 16:00/ 17:00 - Assistent på expedition 

Jag måste säga att jag trivs med alla dessa varierande arbetsuppgifter, dagarna går sjukt fort och jag jobbar med så många olika människor, passar mig perfekt! På tal om jobb fick jag min lön idag, guuud va skönt! På lördag ska jag och Elin till gekås, Ullared :) det var evigheter sedan jag va där, men nu ska jag passa på att köpa nödvändigheter som spray och toffsar etc. Det värsta med att åka dit utan familjen är nog att jag får en tio meter lång inköpslista från både sara och mamma, pust! 

2010-02-19

Amanda, Olivia och nybakta frallor.

Enough with the snow already?! Nu får det vara nog! här i Karlskrona har det snöat ca 3 dm, jag är så oerhört trött på snö nu och vill ha sommar mer än någonting annat! På tal om sommar åker jag förmodligen till USA den 11 juni, tillsammans med Amandas familj, först åker vi till Amanda och hälsar på henne, där hyr vi bil och åker till Niagarafallen på den kanadensiska sidan sen flyger vi till New york där vi är en vecka.. sen åker amandas familj hem och jag fortsätter till san fransisco där jag får bo hos Olivia! Vi kommer förmodligen göra en roadtrip med hennes bil runt CA. It's gonna be awsome! Just nu tackar jag mig själv för att jag vart så sjukt duktig på att spara mina pengar, jag menar jag har bara köpt det allra nödvändigaste och sparat nästan allt jag tjärnat, klapp på axeln! Visst är det svårt att låta bli att köpa en massa grejer som man verkligen vill ha, men med tanke på att det blir en ganska dyr resa har man ju inget val, som jag sagt tidigare, man kan inte ha kakan och äta den samtidigt! 

Idag har jag och mor min bakat bröd, frallor närmare bestämt! Jag kollade väl mest på iofs, men practice makes perfect som man säger. Dom blev i alla fall jätte goda! 

2010-02-18

Vardagsbrytande

I eftermiddag beger jag mig till Karlskrona för att spendera helgen. Jag uppskattar verkligen spontana utflykter till svenska städer, kan även vara städer utomlands med då krävs ofta lite mer planering och förberedning... Finns det något bättre än den där kicken man får när man bestämmer sig för att göra någonting som är så oplanerat och vardagsbrytande?! Nu är ju inte min resa till Karlskrona något nervpirrande eller jätte spontant med tanke på att jag ska hälsa på Lasse tillsammans med mamma men i alla fall..

2010-02-16

Carve your name into my arm..

Åker in till Borås för att träffa min kära Elin. En fika, en shopping runda och massa trevligheter!
Vi ska bestämma ett datum då vi ska tatuera oss! Jag ska tatuera : Lars Karlsson 1956-2003 På min vänstra handled till minne av min älskade pappa <3

2010-02-15

spotify repeat

Ack, Sundbyberg - Oskar Linnros
F off - Elin Ruth Sigvardsson feat. Ane Brun 
Winter - Joshua Radin
Heavy cross - Gossip
On The wing - Owl City 

2010-02-14

Fördjupning

Istället för att bara leva i nuets möjligheter går tankarna till det saknade. Strävan leder till desperation, desperation till depression, viljan att få det man inte har. Att vilja för mycket gör det hela värre, att drömma är som att vänta på dödas uppståndelse, det slår inte in. Jag tror inte på sagor, jag tror inte på lyckliga i alla sina dagar.. Jag tror på verkligheten och dess orättvisa, jag tror på saknaden och ensamheten. 

Tina Linnea Marie Karlsson 

2010-02-13

Blommor och applåder!


Igår samlade jag vuxen poäng som borde räcka hela året ut. Jag var hemma med mamma och Lasse, käkade räkor, drack vin och kollade på spåret. Jag kan ärligt säga att på spåret aldrig kommer bli ett favorit program! Räkor och vin kan jag definitivt leva med, men jag dumpar här med På spåret! 

Som sagt så var det min sista dag på jobbet hos klass 5B igår, dagen var toppen och jag fick en blomma av klassen och massa applåder. Haha kändes nästan som att jag vart med i nått tv program och vunnit! alla stod upp och applåderade medans programledaren kom med blommor :P   

2010-02-11

Rävungar

Det är så otroligt skönt när man blir uppskattad! Idag hade jag med mig Cupcakes till klassen eftersom det är min sista dag i morgon.. Medans vi satt där och käkade började några prata om hur dom skulle få mig att stanna i klassen. Planenen dom har är att gå upp till rektorn och kräva att jag ska få vara kvar! haha dom är så otroligt söta! Samtidigt som det ska bli jätte skoj att jobba i 1:a klassen kommer jag definitivt sakna att vara i 5B, det är helt klart den bästa klass jag någonsin varit i! Jag hade som förslag att pendla mellan klassrummen, men tyvärr funkar det ju inte så. Som tur är jobbar jag ju kvar på samma skola och kommer träffa alla ändå :)

Jag läser nu boken, "Rävungen" för andra gången. Första gången jag läste den gick jag i sjuan och det är märkligt vilken skillnad det är att läsa boken nu. Jag tyckte att den var jätte spännande och intressant i sjuan och jag rekommenderade alla att läsa den. Idag är den så mycket mer än spännande och intressant.. jag har aldrig någonsin innan blivit så tagen av en bok som jag blir av denna. Jag börjar nästan gråta bara jag kollar på framsidan, inte gråt som i olycka utan jag gråter för att jag är så rörd utav boken! Författaren heter Torey Hayden och är även huvudpersonen i boken. Det är alltså en verklighets baserad bok som handlar om Torey som är lärare åt en grupp svårt psykiskt störda barn, hon har en klass på 8 personer och en utav dom är Sheila 6 år gammal. Shelia är den mest psykiskt störda eleven Torey har haft och första dagen i skolan petar hon ut fiskarnas ögon i klassrummet med en blyertspenna. Man får följa Toreys kamp att få grepp om Sheila och man får successivt veta sheilas mycket tragiska bakgrund, med misshandel och våldtäkter...Idag kan jag med hela mitt hjärta rekommendera att läsa denna boken!

2010-02-09

I'm gonna study my future!

Nu ska jag ta tag i mitt liv, äntligen! Jag har fått nytt jobb som elevassistent åt ett flyktingbarn och skall jobba med honom fram till påsk, efter det är planen att åka till USA till min oerhört saknade Amanda! Innan jag åker tänkte jag göra prövning i matte A och förhoppningsvis kunna höja mitt betyg till MVG (då behöver jag dock plugga som fan!) Till höst blir det förmodligen afrikakunskap på Österlens folkhögskola, om jag kommer in och där har jag möjlighet att plugga upp mitt betyg i matte B. Till 2011 är planen att vara kvalificerad till att söka socionomlinjen, om jag fortfarande då är intresserad av att bli någon typ av socionom, men det får vi se då!

2010-02-06

Oh think!

Ibland tänker jag för mycket..

2010-02-05

Secret heart

Idag kom jag på mig själv sitta och le i ensamheten.. Jag vet egentligen inte vad jag log åt, men det var som att allt dåligt och tråkigt runt omkring bara försvann och den ända rätta var att le! Lycka måste ändå vara den absolut bästa känslan, allt blir så mycket lättare då. Jag skulle inte säga att jag är helhjärtat lycklig just nu, men planerna för framtiden kommer definitivt göra mig lyckligare än jag någonsin varit innan!

Det finns en låt som säger allt som jag vill säga men inte kan hitta ord till:
http://www.youtube.com/watch?v=bj1w0vxCC2w
Fiest - Secret heart

2010-02-03

Hi blondie!

Jag har påbörjat min förändring från brunett till blondin, så här blev resultatet efter första färgningen.. Nu är det silvershampo som gäller och sedan även lite blondare slingor, men jag är nöjd!