2010-04-29

Min juvel


Jag får ha kvar jobbet terminen ut! Jag är sååå glad, det är konstigt hur allt löser sig så himla bra, nästan otroligt! I morgon är det hattparad i skolan och barnen har fullt upp att bygga egna hattar av kartong, det är förvånansvärt hur duktiga dom är på att skapa av kartong! Jag och min lilla juvel byggde en hatt tillsammans som han skall få bära i morgon, guud va stolt han var när den var klar! Jag har fortfarande inte bestämt vad jag skall ha på mig, får se om jag hittar en hatt i garderoben.

2010-04-26

Samhället sviker!

Jag märker hur naiv jag varit, då jag hela mitt liv trott att allt går att lösa med polis, social, flyktingsanordnare eller liknande.. Jag har nu märkt att allt inte går att lösa, alla får inte den hjälp dom egentligen behöver och människor runt omkring som faktiskt vill hjälpa har ingen makt till att göra det.

Jag hade aldrig trott att jag skulle bli så upprörd över någonting som jag faktiskt kan välja att inte bry mig om. Jag har aldrig i hela mitt liv känt mig så maktlös som jag gör just nu! Han kommer med nya sår på kroppen varje dag, idag hade han blåmärken på halsen som han förklarade att katten rivit honom.. vi alla såg att märkena på halsen inte var från någon katt. Han har stora jack i huvudet och rivmärken under ögonen.. Ingen verkar bry sig! Det sägs att ingen kan göra någonting utan att det finns tillräckligt mycket material för att kunna bevisa misshandel.. MEN FÖR I HELVETE, VAKNA UPP OCH INSE VERKLIGHETEN! Kan inte politikerna, socialen, rektorerna, polisen, NÅGON, ta ut huvudet ur arslet och inse vad det är som pågår! Ett barn i 1:a klass visar tydliga tecken på att något står fel till,  både fysiskt och psykiskt, varför kan ingen lyssna när man försöker hjälpa honom? Varför tar man bort resurser när man vet att situationen då kommer förvärras? Varför är dom så trångsynta? varför varför varför?!

Enligt svensk lag:

Inledande bestämmelser

1 § Barn har rätt till omvårdnad, trygghet och en god fostran. Barn skall behandlas med aktning för sin person och egenart och får inte utsättas för kroppslig bestraffning eller annan kränkande behandling. Lag (1983:47). 

2010-04-24

My new life!

Sitter vid köksbordet och kollar ut genom fönstret, det är inte en människa utanför och allt är så lugnt på nått sätt. Samtidigt som det kommer bli så skönt att komma ifrån detta ställe känns det samtidigt lite sentimentalt att lämna sitt hem för att starta ett liv någon annan stans där jag aldrig innan varit. I natt drömde jag att jag började på skolan och placerades i mitt rum som jag delade med tre andra och allt var sådär perfekt! Jag hoppas att allt blir sådär perfekt även i verkligheten!

Just nu håller jag på att kolla flyg från Dayton OH till San Francisco CA. Har hittat ett jätte billigt och bra flyg förutom att mellanlandnings tiden är på 50 min! Hinner man det? Det beror ju självklart på hur stor flygplatsen är som man hamnar på.. men ändå. Jag kan ärligt inte fatta att jag ska åka iväg! guuud va roligt det ska bli!

2010-04-19

Afrikakunskap!

JAG HAR BLIVIT ANTAGEN TILL ÖSTERLENS FOLKHÖGSKOLA!!! Jag vet inte vart jag ska ta vägen, jag är så glad! Så den 23 Augusti flyttar jag till Tomelilla utanför Ystad och Simmrishamn. I höst pluggar jag, globala studier (15hp) Afrikakunskap (ekonomi, historia, samhälle, geografi osv.) Humanitet, etnicitet, genus m.m m.m. I Januari åker jag på 3 månaders fältresa i Afrika, bla. Kenya och Sydafrika för att skriva ett valfritt projektarbete :D

Plötsligt blev min framtid så planerad, men jag gillar det något otroligt mycket! Ska bli så himla skönt att komma hemifrån, komma bort från Töllsjö och Borås och få göra någonting för mig själv! Ååh jag är så lycklig! Först ska jag åka till USA i fem veckor och träffa både Amanda och Olivia, sen flyttar jag och sen ska jag helt plötsligt åka tillbaka till Afrika.. Kan det bli bättre än såhär?

2010-04-17

Nu kan du få mig så lätt..

Sitter i mitt rum lyssnar på Jamie Cullum och väntar på att mitt hår ska torka så att jag kan locka det. I eftermiddag åker jag till Anna i Göteborg och spenderar natten, ska bli så himla mysigt! Från att jag kom hem från Ghana i Oktober förra året, har jag träffat Anna kanske fyra ggr.. det är ju helt sjukt! 

Som alla andra skall jag passa på att skriva om det underbara väder vi haft i några dagar. Guuuuud va härligt det är! Sommarkänslor, lusten att sätta sig i gräset, ta ett glas vin, tända vattenpipan och bara njuta av livet! Ärligt talat förstår jag mig inte på människor som tycker vinterhalvåret är bättre än sommarhalvåret, vem gillar inte doften av grillat mer än frusna näsor när man försöker andas på vintern? vem gillar inte att sitta på en strand och sola mer än att frysa häcken av sig i snön? Jag är en sommar människa in i själen och kommer alltid att förbli sådan! 


2010-04-13

mörker i solen

Vaknade i morse och hela dagen var förstörd.. Jag kände från stunden jag öppnade ögonen, hur fel allt blev , usch vad jag hatar den känslan! Jag önskar så att man kunde vara glad hela tiden, att man inte hade några bekymmer eller svackor! Allt skulle vara så mycket lättare då..

2010-04-11

Harry skabb

En vecka av påsklov, var dock bara ledig i två dagar men desto skönare när lönen kommer. På tal om pengar har jag gjort åt alldeles för mycket denna vecka! förra helgen gjorde jag åt 600 på krogen, vad fan köpte jag?! Igår lunchade jag med Yanira och gänget och självklart blev det en liten runda i stadens affärer efter det och ytterligare pengar spenderades.. Igårkväll var det grillning hemma hos Simon, men vi var sena så det blev att vi köpte en smörgåstårta och käkade istället, men lika gott var det! Vi fick för oss att åka in till Borås och gå till Harrys. Mina vänner, det va första och sista gången på det stället vill jag lova! SKABB!

2010-04-10

Bekräfta köp

Den där känslan när man trycker på "bekräfta köp" efter att man flera tusen gånger kollat igenom så att allt är rätt, är nog den mest spännande känslan som finns! Panik hade jag, när det endast fanns en plats kvar på just det planet som jag behövde åka med från Sverige till New york. Olivia svarade inte, jag fick inte tag på Amanda och hade ingen aning hur jag skulle göra. Efter många om och men var jag tvungen att köpa biljetterna ändå och fick helt enkelt hoppas på att allt skulle lösa sig .. och det gjorde det såklart!

Så nu är det bokat, den 14 Juni åker jag till NY efter det åker jag till Cinncinatti (ohio) sedan till Canada (Niagara fallen) den 2 Juli åker jag till San Francisco och åker hem därifrån den 19:e. Det kommer bli en helt otrolig resa! I'm happier than ever!

2010-04-05

U S and A

Klockan är 23.42 och det var oerhört längesedan jag låg uppe såhär länge utan att kunna sova. Jag har precis skypat med Amanda och guud va skönt det är att höra hennes röst. Vi kom in på det aktuella ämnet 'framtiden'. Om två månader träffas vi igen, vilket är helt otroligt, jag kan verkligen inte förstå att vi ska ses!  Det har gått ett halvår sen vi sågs sist och så mycket har hänt under den tiden, så mycket har ändrats men ändå är allt på något sätt det samma.

This Is The Kit – Two Wooden Spoons

2010-04-04

Talking birds

Jag drömde att jag kunde prata med fåglar, jag drömde att fåglarna beställde lyxtaxi till mig och Yanira så att vi kunde gå på bäckängs bal som hölls på baksidan av X o Y.. tänk vad lite alkohol kan ställa till med i huvudet.

Hade en helt fantastisk kväll igår, trots min otroliga otur när vi spelade drickspel.. Idag är jag pigg som få, vilket jag tror beror på näven med grovsalt jag fick för mig att käka när jag kom hem.


2010-04-03

Livet är great!


Sitter ute i t-shirt, solen skiner, datorn i knät, bra musik och en helt underbart galen hund. Livet leker. Och på toppen av det hade jag en mycket trevlig kväll igår, Tack Jon! 


Påtaglig maktlöshet!

Att se ett litet barn bli sparkad i magen av sin egen bror var inte det värsta. Det värsta var att om ingen hade sett det, hade ingen någonsin fått veta något. Pojken hade tårar i ögonen, men visade inte en min, han sa inte ett ord. Detta var förmodligen inte första gången och förmodligen inte sista heller. Maktlösheten har aldrig vart så påtaglig som i torsdags eftermiddag då händelsen inträffade, och frustrationen i mig kokade. Han skulle precis gå hem, brodern skulle följa honom.. Jag önskar jag kunde tagit med honom hem.