2010-05-29

Heelg

Fredag - Fira Nicklas 26 år
Lördag - Barnvakt åt världens bästa Mille
Söndag - hemligstämplat

2010-05-27

Listor i olika färger

shiit va tiden går snabbt! Jag hinner inte med att andas. Det är två veckor kvar tills skolavslutningen på jobbet, den 12:e är det bröllop för Anna och Martin, den fjortonde åker jag till USA, den tjugonde juli kommer jag hem igen, jobbar vecka 30, 31, den 24 augusti flyttar jag ner och blir skåning, i januari bär det av till Afrika, i April kommer jag hem igen, skolan slutar och vipps så har snart ytterligare ett år gått..

På tal om bröllop, har jag köpt en fantastisk klänning som jag ska ha på Anna och Martins! Det ända som fattas nu är bröllopspresenten.. svårt! Måste anstränga shopping-hjärnhalvan och försöka komma på något riktigt bra! Fatta att man börjar bli gammal när ens kompisar börjar gifta sig, förlova sig, skaffa barn och allt såntdära, är det meningen att man själv skall börja stressa över det också? Nä ärligt talat, jag orkar inte bry mig om att bli gammal.. vi skiter i det! "forever young, I want to be, forever young" som alphaville så fyndigt sjöng en gång i tiden..

Idag kom jag även på att jag skriver listor till allting! Inte först när jag bläddrar igenom ett gammalt anteckningsblock märker jag att varje sida inprincip består av listor av olika slag.. handel-listor, packlisor, att-göra-listor, organiserings-listor, ekonomi-listor jaa allt.. och för varje kategori har jag använt olika färger på pennan. Jag vet inte om jag skall se det som oroväckande eller bara praktiskt? Nu har jag i alla fall utökat min listsamling med en väldigt avancerat och väl-strukturerad pack-lista inför resan till USA och så länge ingen annan störs av mina listor kommer jag fortsätta med skrivandet..

Oskar Linnros – Från och med Du

2010-05-25

25/5 - 10

Idag:
- är det 20 dagar kvar till USA
- har jag insett att det är värt att sova på nätterna
- har jag spontant färgat mitt hår (ännu blondare)
- har jag kvällsfikat med Yanira
- har jag skrattat åt världens roligaste sms från lördagens bravader.
- mår jag bättre än vad jag gjort på länge!

2010-05-19

onsdagsmusiken

Mumford & Sons – Little Lion Man
The Temper Trap – Love Lost
Jack Penate – Torn On The Platform
Florence + The Machine – Dog Days Are Over
Noah And The Whale – 5 Years Time

Denna länker är ett måste för alla som läser -- Oskar Linnros - Från och med du! http://www.youtube.com/watch?v=HJ5IxL5buSI

2010-05-18

Ensam i skogen

Nu har jag lämnats ensam tillsammans med vovven i en vecka. På nätterna är det väldigt skönt att ha Tanja liggandes ute i hallen om det mot all förmodan skulle komma någon och råna mig. I och för sig så är hon alldeles för feg för att göra någonting, men hon skulle ju i alla fall väcka mig så jag skulle ha chans att ta fram mina karate ben och köra några moves. Men förutom det är det ganska jobbigt att ha henne, måste gå upp en kvart tidigare för att gå morgonpromenad, måste tänka att jag inte kan lämna henne ensam för länge, alltså inga sena kvällar.. (Vilket jag brukar köra väldigt ofta annars.. eller?) Nä jag ska inte klaga, jag har väll bara blivit bortskämd med att mamma tar hand om henne hela tiden annars. Bit i det sura äpplet som man säger!

2010-05-17

my steps

Hörde en väldigt bra textfras idag, eller jag har hört den många gånger förut men det var först idag som jag verkligen fastnade för den. "but in the end, the only steps that matter are the once you take all by yourself"

Det är ungefär som om livet är uppdelat i steg, och de ända steg som räknas är dem man väljer själv att ta, utan någon som bestämmer åt en, utan att förföras av grupptryck eller tvingas till någonting.. Om man tänker efter så är det nog på något sätt sant.. jag menar inte att allt som någon annan bestämmer åt en är någonting dåligt, men man kanske inte kommer till ett nytt steg på livets väg utan ta steget själv.. Det kanske blev lite luddigt nu, men så kan det bli om man tänker för mycket :)

2010-05-16

A Take Away Show




http://www.youtube.com/LaBlogotheque -- Det här måste vara det bästa som har gjorts inom musikvärlden, fy fan va bra det är! Massor med underbara artister som uppträder akustiskt ute på gator, hemma hos folk, i trappuppgångar, ja överallt!

Tina mitt i maten..

Min telefon har inte ringt på hela dagen, men just precis när jag ska sätta mig och äta ringer Anna som jag inte pratat med på ett tag! Fick säga att jag skulle ring upp om en stund.. Precis när jag satt mig, ringer telefonen igen! Henok denna gång, som jag heller inte har pratat med på ett bra tag! vad är odsen?! att båda två ringer nästan exakt samtidigt och precis när jag ska sätta mig och äta. Men kul att höra från dom i alla fall! :)

Idag kom mor hem från Karlskrona där hon varit sen i onsdags, nu är hon hemma i morgon och sen åker hon och Lasse till Grekland på tisdag.. Ensam hemma i en vecka, väldigt skönt faktiskt! Nicklas och Sara skall komma till mig på onsdag, så ska vi grilla och röka vattenpipa, Yanira bjöd mig på biodejt någon dag i veckan och på tisdag ska jag träffa Elin innan hon far iväg till Spanien på onsdag :) Måste även börja träna inför den omtalade fotbollsmatchen jag ofrivilligt sighnat upp för mot sexorna på skolan.. vore hemskt att förlora! Förhoppningsvis är mina gamla fotbollsfintar kvar i mig någonstans, har ju ändå spelat i åtta år, det kanske är som att cykla, man glömmer aldrig...


 Jag vill ha sommar och jag vill ta kvällsdopp i sjön!

2010-05-15

The american dream

Det är den 15 maj och igår var det exakt en månad kvar tills jag åker till USA. Tiden går så sjukt snabbt och det känns helt overkligt att jag åker så snart.. Kan redan känna nervositeten när jag ska flyga själv från Amanda till Olivia.. Samtidigt som jag vet att det kommer gå bra, så är jag så rädd att jag ska fastna någonstans på vägen och inte veta vad jag ska göra. Men som sagt det löser väll sig. Vi har fortfarande inte hittat vart vi ska bo i NYC, i och för sig har vi väll inte lagt ner jätte mycket tid för att hitta någonting heller, kanske skall börja göra det nu!?

Jag kommer fira min 20års dag i både New York och Cincinnati, för just den 18 juni flyger vi till Amanda! Vilken födelsedagspresent :) Lite synd att det inte 21 man fyller, då kunde man ju hittat på en massa busigheter.. Midsommar kommer firas så svenskt som det bara går tillsammans med Amandas hostfamily, får försöka spåra färskpotatis och sill, IKEA kanske?

NYC
Cincinnati
Niagara falls, Canada
San Francisco 

2010-05-11

2010-05-10

Lump Sum

Idag åkte jag hem tidigare från jobbet, första och kanske sista gången.. Jag kunde inte somna förrän typ två igår låg och vred och vände i sängen och hade ont i hela kroppen. När jag väl somnat drömde jag så fruktansvärt mycket, om saker som kändes så verkliga när jag vaknade igen på morgonen. Jag gick i alla fall upp och gjorde mig i ordning, var på jobbet vid halv åtta och kände hur illa jag mådde, i med alvedon och vatten.. Fick hålla i livskunskapen idag, helt oplanerat, min sol/juvel vad jag nu ska kalla honom lyssnade inte ett skit på vad jag sa till honom och gjorde allt han inte fick göra, huvudvärk i dess förbannelse! Kände hur ont i kroppen jag fick igen, väldigt konstig känsla som är väldigt svår att förklara. Jag kunde inte äta nån lunch och tog då beslutet att åka hem..
Nu har jag nästan dåligt samvete för att jag åkte hem, med tanke på att jag inte va "riktigt" sjuk, ingen förkylning, inte feber, egentligen ingenting.. jag orkade bara inte.

klagomål.. som jag hatar att älska!

Bon Iver – Lump Sum

2010-05-09

Talar i gåtor

Idag rann bägaren över en aning. Några droppar kom på kinden men inge skada skedd. Det är sånt som händer när man fyller på och fyller på men aldrig tömmer.. det vet jag men ändå händer det då och då.

2010-05-07

Mobilbilder

Mille
Sara 

En del av klassen! 
Med risk att bli dödad.. 

Från det ena till det andra

Jag börjar ångra powernapen jag tog när jag hem från jobbet.. nu kan jag inte sova och jag vet hur trött jag kommer vara i morgon! Det värsta med mig är att jag blir tio gånger mer förbannad när jag är trött än vad jag skulle bli annars, det är inte ett bra faktum när man jobbar som jag gör! Stackars barnen i skolan i morgon kan jag ju bara säga.

På tal om sömn så drömde jag om pappa för första gången sedan han dog, härmon dagen. Jag har hört att då man börjar drömma om en person man förlorat, börjar man att bearbeta sin sorg på riktigt, kan nog faktiskt stämma.. Hela dagen var väldigt konstig efter natten, eftersom det på något sätt kändes som om jag träffat honom igen.

Från det ena till det andra. I morgon är det kalas för kära mor, vår lilla släkt kommer hit på kalaseri med mat och tårta. På lördag är det fäst i Bollebygd (ingen omedveten felstavning på fest, utan det heter faktiskt fäst i detta sammanhang, fråga mig inte varför.) Det blir träff hos Simon och sedan vidare på bravader i byn. Bonnafest till max! men trevligt skall det bli!

2010-05-03

lost

Jag finner inga ord... fy fan säger jag bara!

2010-05-02

här kan man va..

Sittandes på en brygga vid en stilla sjö, guppande ljud från de små vågor som slår mot bryggkanten, varma vindpustar i solnedgången, behaglig kyla och fågelkvitter, tystnad och ensamhet.


  Joshua Radin – I'd Rather Be With You [Radio Edit]