2010-06-22

Party in the USA!


Nu har jag varit i The united states i en vecka och oooj vad mycket vi har hunnit med! New York var ju helt UNDERBART! så jävla cool stad! Nu är jag hos Amanda och jag kan ju bara säga att Ohio är något annorlunda från the big apple! Men jag fullständigt älskar det! Mycket beror nog på att min älskade och saknade Amanda är här! Det är fantastiskt att träffa henne igen, efter 8 låååånga månader! I lördags firade vi min födelsedag, cincinnati style! Det började med en middag på finaste fiskresturangen där jag fick gratis efterrätt! Efter det drog vi unga hem till amandas kompis Ida där vi förfestade innan vi drog in till stan för lite party på krogen! Efter partyt drog vi på efterfest / poolparty and it was so much fun! vi badade hela natten och däckade sedan halvt sittandes i soffan med typ 10 personer inklämda jämte mig.. wonderful! Igår paddlade vi kanot i little miami river och guud va mysigt det var, trots att jag och amanda hade några problem i strömmarna :p  Idag var planen att åka till poolen och bada men ett åskväder drog in och det fanns ingen chans ivärlden att vi kunde gå ut.. shiiiit vad det blixtrade! Sveriges åskväder kan ju slänga sig i väggen!

Ja nu är jag färdigskriven för idag känner jag. Jag vill bara säga: I love USA

2010-06-14

and off we go!

Jag hinner slänga in ett blogginlägg innan jag åker. Jag vaknade 05.35 idag och kunde inte somna om.. resnerver kanske? Ja det känns allt lite i magen nu! Jag tror att jag fått med mig allt men ändå känns det som någonting är glömt.. Pengar, pass, biljett, visum, det måste ju ändå vara det allra viktigaste och det vet jag är med! Om tre timmar lyfter vi från landvetter flygplats och börjar resan mot USA. Det är fortfarande ganska ofattbart meen faaan va kul jag ska ha! 5 veckor iväg från Sverige! heell yeah!

Mitt i alla planer inser jag att jag faktiskt fyller 20 på fredag.. har nästan glömt av det! Iofs är det ingen skillnad när man befinner sig i staterna men jag vet i alla fall vad jag ska göra direkt när jag kommer hem.. systemet!!! haha

Jaja nu ska jag dricka mitt kaffe och göra mig redo för att åka. Seee you in five weeeks!

2010-06-13

Fantastico

Gårdagen var lika fantastisk som jag hade förväntat mig! Bröllopet var otroligt fint och festen var hur bra som helst! Jag var aningen nervös då jag insåg att det var bordsplacering och att jag måste sitta bredvid främlingar. Men som tur var hade Anna och Martin slått sina klocka huvuden ihop och placerat mig mellan en resande skidåkare och en trummis, vi hade mycket att prata om! Många fina tal hölls och till allas förvåning kom Marit Bergman och spelade, fantastiskt! Vinet flödade och när det bjöds upp till dans stod jag i mitten av dansgolvet, redo att visa mina moves! Haha en vacker syn?! Vid två hade vi blivit hungriga igen och gick ner till avenyn för att käka donken... nevermore...hahaha (internt). Lite vingliga var vi när vi steg på spårvagnen, men i jämförelse med många andra så var vi ganska nycktra! På något vänster var jag nära att ta mig ut till bergsjön då sena inbjudningar gjorde mig frestad.. Dock var jag alldeles för trött och stannade därför i kviberg som planerat.

Idag har tiden gått åt att vara bakis och planera allt inför morgondagen.. ingen bra kombo om jag får säga det själv. Nu är i alla fall allt ordnat och jag är trött som få! Nu orkar jag verkligen inte skriva mer så jag säger bara en sak till: New York tomorrow!!!!!!! 




2010-06-12

!"/% - "=!=

Idag är det den 12 juni. Idag är det exakt ett år sedan jag tog studenten. Idag är det två dagar kvar till jag flyger till New York. Idag är det bröllop för Anna och Martin. Idag är en bra dag.

Igår var sista dagen på jobbet, känns jätte sorgligt att jag inte kommer vara där mer! Jag fick i alla fall en väldigt fin avslutning med presenter, blommor och många fina ord. Igår firade vi även Hannas student, vilket var mycket trevligt, med många minnen från förra året!

Emelie kommer hit vid 12, då skall vi göra oss fina och förbereda för bröllopet. Klockan fyra börjar ceremonin i kyrkan och efter det bär det av till festlokalen för middag, tal och dans. Vi skall sova hos Robin inatt, - så Tina slipper köra hem och vara nykter - . I morgon har jag fullt upp! packa, tvätta, städa, träffa Yanira, Sara och Nicklas, fixa, dona och andas... hmm jag kommer dö i morgon.

2010-06-10

Skäms ta mig faan!

Jag halkade in på ett bananskal på skolan och hade inga förväntningar mer än några få vikarietimmar i veckan. Först blir jag insatt som resurs i en femma där jag var i fyra veckor. Efter det, då jag återigen hade förväntningar att gå tillbaka till viktimmar blev jag förfrågad att jobba som resurs i en första klass, för en elev med flyktingbakgrund. Utan särskilt mycket information eller tankar på vad jag egentligen skulle göra började jag veckan efter. Jobbet var definitivt mer annorlunda än vad jag hade tänkt mig, inte nödvändigtvis sämre än det förra, men definitivt mer krävande, speciellt psykiskt. Under tiden jag jobbat tillsammans med denna pojken har jag lärt mig nått otroligt mycket, både om mig själv, mina gränser och hur mycket man inte ser förrän man faktiskt blir indragen i det själv. Jag har upplevt och sett saker som jag aldrig trodde hände i verkligheten, eller i alla fall inte ville tro på. Sådant som man läser i böcker eller ser på amerikanska trailerpark filmer. Jag har aldrig tidigare blivit så berörd av någon, eller någonting som jag blivit under tiden jag har jobbat som resurs åt den här pojken. Sorg, maktlöshet, glädje och hopp på samma gång. Jag tror jag faktiskt att jag ärligt kan säga att jag som människa har förändrats en del efter denna tiden och jag tror att erfarenheten jag fått är väldigt värdefull för framtiden. Jag önskar så att jag kunde få berätta allt.. allt jobbigt och allt konstigt. Jag vet inte om jag skrivit för mycket som det redan är.

Troubled kids eller problembarn som man så fint säger på svenska, är några man snackar skit om som vuxen eller ungdom. "den där killen som bråkar hela jävla tiden, han gör det för att han tror han är cool, eller för att han är respektlös mot våra lagar och regler (i vissa fall respektlös mot sverige) och bara vill reta upp människor". När det gäller flyktingbarn eller utlänningar så hör man oftast fraser som "jävla blatte, sluta bråka eller åk hem" eller "I svenska fängelset är 90 % blattar, skicka hem dom istället för att låta dom förstöra vårt samhälle".  Skäms ta mig faan på er som någon gång använt någon av fraserna åvan. Läs på eller håll käften! Jag blir så sjukt förbannad på människor som sitter och tror att dom är så himla perfekta och klankar ner på alla andra. Det finns en anledning till att folk är våldsamma, oftast med grund att man själv blivit utsatt för våld tidigare, det är ingen ursäkt men tro fan inte det blir bättre av att sitta och klaga på dom. Människorna behöver ju hjälp, det är ju uppenbart! och dom lär ju absolut inte få någon hjälp om dom blir utslängda här ifrån. Men juste, jag glömde ju den egoistiska sidan av alltihop. Folk bryr sig inte vad som händer när personerna är borta så länge man slipper se dom själv. Jo men skicka hem flyktingarna till sitt hemland där dom är förföljda och riskerar tortyr eller död, gör det så vi slipper se dom. Hör ni hur jävla sjukt det låter eller? 


Jag har jobbat som resurs för pojken i några månader nu, han visar stora tendenser till våld och det beror varken på respektlöshet eller bevisan av coolhet. Pojken har upplevt saker ingen av oss kan förstå om vi inte vart med om det själva, han har stora svårigheter med allt och det ända sättet för honom att få ut allt han bär på är att slåss! Han behöver hjälp, inget annat!

The Stoning Of...




Filmen måste ses! The stoning of Soraya M.

2010-06-07

Dancing on my own... in heals!

Idag har jag känslan av att någonting kommer gå fel under resan, skit jobbigt! Att det kommer vara nått fel med flygbiljetterna, namnen eller nån annan skitsak som bara spelar roll i USA. Hoppas, hoppas, hoppas att allt löser sig bra!

På lördag är det bröllop, ska bli så sjuukt kul! Jag har köpt en jättefin klänning och ett par sjukt snygga heals! Jaa, jag trotsar faktiskt min längd på 1,76m och tar på mig högklackat! Förr hade jag aldrig högklackat, dels för att jag inte kunde gå i det men också för att självförtroendet var alldeles för dåligt för att kunna stå rakryggad, längre än alla andra. Saker och ting har ändrats och självförtroendet har växt, det gillar vi! 

2010-06-06

Congratz..

Grattis Sverige.. eller nått. Ja, idag är det ju Sveriges nationaldag och hade det inte vart för att flaggan stod i topp hade jag nog glömt av det.
Idag är det söndag och söndagar ger alltid blandade känslor.. Det är så underbart att inte göra någonting, men samtidigt känner man ångest inför jobbveckan som väntar. Iofs. är detta min sista vecka som resurslärare... skönt?! Idag for jag till Borås, närmare bestämt Björkängsgatan och det kändes verkligen som vanligt att köra vägen dit, som om jag skulle hem till Amanda och mysa med henne i rummet i källaren. Så var dock inte fallet, utan jag åkte dit för att planera inför New York! Hotellet vi ska bo på ligger precis vid Time Squere, såå jävla nice! Jag kan inte förstå att i morgon är det en vecka tills vi är där, en vecka! Innan dess skall jag hinna med att träffa Henok och Yanira, jag ska gå på bio med sis', avlutning med jobbet, student för Hanna och Anna och Martins bröllop.. Fullt upp med andra ord! But i'm excited as hell!!

2010-06-05

Ingen kommer undan

Oj! 12:33 vaknade jag av att mamma ringer.. jag kan inte ens komma ihåg senaste gången jag sovit så länge.. Även om jag lägger mig sent så brukar jag alltid vakna runt tio i alla fall. Jag antar att en vecka med väldigt lite sömn är anledningen till detta undantag. Igår var jag som sagt på Kapten röd och det va grymt, men så jävla varmt! Det var tom. jobbigt att andas! Somnade som en stock vid halv tre och har sovit heela natten, underbart!

Idag skall jag göra absolut INGENTING! och det är så fruktansvärt skönt. Inga måsten, inga jobbiga diskussioner, inget jobb, inga komplikationer. Idag skall jag glömma allt som hänt under veckan och bara andas. På tal om den jobbiga veckan började jag blöda näsblod igår, för första gången i mitt liv! Det kan inte bero på annat än all stess och oro och skit! usch!

På måndag är det en vecka kvar till USA, tack och lov för det!! Det ska bli så jävla skönt att komma bort från detta stället, träffa nytt folk, leva livet och strunta i allt jobbigt! I morgon skall jag hem till Amandas päron och planera lite hur vi gör i NY :) Får börja planera vad för kläder jag ska ha med mig, det är verkligen ett dilemma! Jag kan inte ta med mig för mycket för jag riskerar att inte få plats när jag åker hem, då jag planerar att shoppa en hel del! Men samtidigt vill jag ha med mig massor, sålla sålla sålla...

2010-06-04

I staden växer inga blommor

Händer så jävla mycket skit att jag inte ens orkar snacka om det... Åker in till stan och tar mig ett glas eller två innan Kapten röd istället! tack å hej!