2010-01-31

Jävlig konstig kväll!

Jag och Elin gick till bränneriet för att ta oss ett glas vin, men självklart var det helt proppat med fulla boråsare så vi gick till viskan och satte oss där istället. Sedan drog vi till trägårn. Egentligen är trägårn inte så roligt längre, alla är så små! Vad hände liskom? känns som om jag just fyllt 18 och börjat hänga på krogen, men nu är det fan 92:or som står och shakear rumpan och hånglar på scenen, inte okej! Men i alla fall gick vi till trägårn för att hålla Olle sällskap i djbåset och dels också för att vi kom in gratis :P Men över mina förväntningar så va det faktiskt ganska trevligt, det va en konstig kväll, men trevlig! Jag hittade rökmaskinsknappen och hade väldigt roligt med den, sen fick jag även uppgiften att sköta ljuset, ni vet sånt ljus som man kan få epilepsianfall av och som det ser ut som att man rör sig i slowmotion, det va väldigt roligt vill jag lova!

Kvällen va konstig som sagt, folk betedde sig jävligt knepigt, både positivt och negativt. Jag och Elin stod i baren och skulle köpa runda nr 2, helt plötsligt dyker en kille upp bredvid mig och frågar vad jag ska ha, 2 cider svarade jag och tänkte väl mest att han bara va nyfiken eller nått.. men så säger han att jag ska lägga ner mitt kort och att han bjuder.. det är ju helt sjukt, det konstigaste va nog att han bara gick sen, asså han bara försvann.. men iofs va fan gör det när man fick 2 gratis cider?! mer av sådant vill vi se!
Något annat som va väldigt konstigt och som jag aldrig kommer att förstå är killar med flickvänner som stöter på andra tjejer, igår va det ju helt extremt! flera killar som jag känner och vet har flickvän stötte på andra tjejer igår.. visst det är helt okej att dansa med andra, det tycker jag verkligen men det får ju vara till nån måtta, man håller inte på att taffsa och pussas och grejer! då behöver man verkligen tänka igenom vad man egentligen håller på med! Sen är det ju detta med att ljuga... När man är liten får man lära sig att det är fult att ljuga och det finns ju en anledning till att man blir uppfostrad så, det är jävligt fult att ljuga, det är fegt och omoget och sanningen kommer alltid fram i slutändan! Hur kan man någonsin lita på en människa som man vet är jävligt kapabel till att ljuga? och den stora frågan är ju faktiskt, hur fan kan man med att ljuga en kompis rätt upp i ansiktet?!

Over all så va kvällen helt okej, den slutade helt sjukt bra i alla fall, med prästpojkar, falafel, 20- och en otrolig taxiresa.

2010-01-28

Dubble up


Jag vill inte vara arg, men jag kan inte låta bli att vara det. Jag vill inte vara ledsen men tårarna går inte att hålla emot. Jag önskar att jag bara kunde glömma, men såren går inte att täcka...

Jag saknar dagarna då allt va perfekt, jag saknar månaderna i Ghana! Det är ganska otroligt hur ett land kan vara så fattigt och hemsk men ändå kunna ge en sådan värme och kärlek att man aldrig vill åka hem..



Death Cab for cutie - A lack of color

2010-01-27

Zombieland

Vågar jag ta steget att färga mitt hår blondt? Alltså inte, blond som i gul eller platina utan blond som är normal, lite mörkare!? Det värsta som kan hända är ju att det skulle bli skit fult, och då är det ju faktiskt bara att färga tillbaka det brunt... Jo men jag gör det! Jag fick ju lön idag med, hallelujah! 

Igår efter jobbet åkte jag upp till Sara och hälsade på, hon hade städat hela lägenheten och det luktade rengöringsmedel i hela trappuppgången! Hon är verkligen ett städfreak, jag fattar inte hur hon orkar! Tanken va väl att jag bara skulle stanna en stund, men sen kom det massa folk och vi alla hamnade i soffan och kollade film, närmare bestämt zombieland (ingen film att rekommendera) Kom hem vid halv 10 och ställde mig då för att slipa ordning toaletten, hela jag blev vit! Jag måste säga att jag tycker det är så himla roligt att renovera, och jag har nästan blivit expert på att spackla nu ( framtida jobb?) På Lördag skall jag, mamma, nicklas och sara till allum, då ska jag köpa lite snygga toagrejer :) me like!

2010-01-26

Is this the thanks I get..?



Att bli sårad är nog det värsta som finns..


José González - Crosses

2010-01-25

Helt överväldigad


Det finns två låtar som får mig att gråta varje gång. Inte gråt av sorg men heller inte av glädje, det liksom känns i hela kroppen och man blir så överväldigad av musiken att man inte kan annat än att brista ut i gråt. Jag kan inte annat än förundra mystiken i musik och hur mycket känslor som faktiskt väcks till liv genom att bara lyssna på en låt..

Ryan Adams - Wonderwall
Jeff Buckley - Hallelujah

2010-01-24

byarnas by!

30 års fest kanske inte är det ultimata partyt om jag får säga det själv. Kanske beror det på att folket på festen va väldigt mycket äldre än vad jag var. Johan umgås mest med äldre och eftersom hans flickvän är 9 år äldre än honom är ju hennes kompisar 20 år äldre än mig... nä jag tackar gud för att Sara och Nicklas va där annars vet jag inte vad jag gjort. Vi drog från borås vid 12, då va vi helt klart klara med den festen och begav oss till byarnas by, nämligen Bollebygd! Där fortsatte partyt men på en helt annan nivå. Det måste vara det bästa med byfester, folk festar hemma hos varandra och det är chill liksom, inte några barfights eller tjafs, bara härliga människor och gött häng! 

Nicklas och hans polare är grymma på rapmusik, det är ingenting som jag vanligtvis lyssnar på, men när dom börjar freestyla till nått sjukt grymt beat som nån av dom gjort kan man inte annat än att tycka om det! Jag förundras av dom texterna som dom kommer på, det är helt sjukt! När jag skriver en text tar de ett tag och jag måste verkligen tänka för att komma fram till nått vettigt. Dom rappar och texterna är grymma, och det låter som dom suttit i flera timmar och kommit på vad dom ska säga, jag är totaly amazed! Kvällen/natten blev i alla fall hur bra som helst! och jag måste tillägga att jag har världens bästa syster <3


Muisk: MGMT - Kids 

2010-01-21

vitt kuvert men namn skrivit för hand


Varje gång man hämtar posten hoppas man på att något roligt brev skall komma, ett brev där mitt namn och adress står med handskriven stil och där kuvertet endast är vitt, utan några swedbank eller if märken på. Men varje dag är den samma, 75% av posten man får består av värdelös reklam och de återstående 25% är endast räkningar och tråkiga kallelser till tandläkarn eller nått. Idag har det varit en oerhört seg dag och jag har känt mig trött, hängig och allmänt depp. Ja, det har vart en sån där grå dag, som man kan ha ibland.. men så kommer mamma hem med posten i handen, och vad finns inte i den högen om inte ett vitt kuvert med mitt namn och adress skrivet för hand. Jag hade absolut ingen aning vem det kunde vara i från, men en glimpt av hopp tändes i mig, att kanske så är det inte någon räkning eller kallelse, kanske är det från någon kompis eller liknande som helt spontant skrivit ett brev till mig. Jag öppnar brevet och det ända jag från början ser är en ända mening, skrivit liten liten text, "jag vill träffa dig." Sen vänder jag på brevet och ser en blomma målad i bläck, väldigt lik sånna blommor som jag brukar kladda på papper.. det är min blomma! Inget annat finns i brevet, ingen avsändare, ingenting.. men så fort jag insåg att det va min blomma, förstod jag vem det var som skrivit brevet och genast blev min dag och kväll så mycket bättre! Nu ska jag sätta mig och skriva ett brev tillbaka och be om ursäkt för hur dum jag varit som låtit det gå så lång tid utan att höra av mig!

2010-01-19

Grattis och välkommen hem!

Två dagar har spenderats på det nya jobbet, och jag trivs hur bra som helst! Synd bara att det är så kort tid jag ska jobba där, hade vart grymt kul att stanna längre, men jag tackar och bugar för dom tiderna jag får! Nästa vecka ska jag hålla en egen lektion och snacka om afrika och volontärarbete, ska bli jätte roligt faktiskt!

I morgon kommer Sara och Nicklas hem från Thailand, äntligen! Nu har jag någon att åka på eftermiddags fika hos efter jobbet :) Idag fyller även min kära broder 30 år, jaa han fyller 30, nästan att man får lov att kalla honom gammal nu faktiskt! På fredag blir det huudge party i hans lägenhet, mycket nice :D



Nu skall jag återgå till P3 guld galan på svt 1, tackar vet jag P3! <3

When I wake up!



Lyssna, lär och njut!

2010-01-16

Lättklädda afrikaner och renovering


Gårdagen va mer än lyckad! Fikade med Yanira vilket var toppen som vanligt.. sen åkte jag hem till Elin, vi begav oss till Olle och hängde hos honom ett tag sedan drog vi vidare till bränneriet och drack vin.. Fick sedan för oss att dra till trägårn och eftersom Olle kunde fixa in oss gratis, så varför inte liksom! Har inte vart på trägårn på huur länge som helst, senaste gången va väl runt halloween kanske? Det var Shanty town och jag och Elin skaka rumpa med alla lättklädda afrikaner, huur kul som helst!  Vi kom hem vid tre tiden, skulle ligga uppe och vänta på att Jon skulle komma, men jag däcka efter ett halv avsnitt av vänner, tur va väl kanske det, enligt Elin var Jon full som en kastrull när han kom! hahah! Märktes lite under frukosten i morse, eller var det ett virus han fått under natten?!

Dagen började med en långpromenad med Oskar och Elin sen spelade vi spelet Buzz, vilket va hur kul som helst! När jag kom hem till Töllan igen fick jag för mig att börja renovera min toalett, såå jaa nu är alla tapeter nedtagna, nu ska här spacklas och målas! Nu är jag heeelt sluut och orkar knappt hålla ögonen öppna, sängen lockar nått otroligt!

2010-01-13

Tjena mittbena


Fick för mig att prova mittbena! ris eller ros?

2010-01-12

En normal jobbsituation!


Mina damer och herrar, Tina Linnea Marie Karlsson har fått jobb! Hallelujah! Okej det är bara i 5 veckor men ändå! :D Jag kommer jobba som klassassistent i en femma på Bgd-skolan, vilket innebär att jag kommer hjälpa klassläraren att "ta hand om" eleverna och vara ett extra stöd typ :) Jag är oerhört lycklig!! äntligen får jag en normal jobbsituation för ett tag och äntligen får jag lite pengar! 

Det känns som att framtiden börjar ordna upp sig! Jobb i 5 veckor sedan blir det väll att återgå till vikariat, sen blir det USA och till hösten är tanken att börja folkhögskola ett år! Kommer söka till en låtskrivar linje i Kalmar och även olika kurser inom global rättvisa och afrikakunskap.. förhoppningsvis kommer jag in på nån skola i alla fall! Vore sjukt kul att spendera ett år på folkhögskola, har hört att det är väldigt roligt och givande + att jag verkligen behöver komma bort ifrån Töllsjö och Borås! 

2010-01-11

Musik med andra!


Att fika måste vara bland det mysigaste som finns och bättre blir det när man fikar med någon man tycker väldigt mycket om. Detta säger ganska mycket om min dag, fikade nämligen med Elin och hade hur mysigt som helst! Vi begav oss till tåget och hängde i studion, lyssnade på när Boa spelade in och hade allmänt trevligt! 

Idag insåg jag hur sjukt mycket jag saknar att spela musik tillsammans med folk! Visst är det kul att sitta själv och plinka på pianot men att skapa musik tillsammans med andra måste va 10 ggr roligare! Jag kan inte annat än att sakna skolan och ensemblen nu..trodde aldrig jag skulle höra mig själv säga det! haha 

Musik: Gossip - Heavy cross

2010-01-10

Tjugoårs krisen


Jag börjar förstå hur en 40 års kris fungerar.. Jag börjar nämligen få det själv, fast då kanske det skall kallas 20 års kris i stället? Jag har verkligen insett hur fort tiden går och har gått.. månad har blivit som en vecka och en vecka som en dag, är det åldern som får mig att uppleva tiden annorlunda eller ska man kanske skylla detta på den globala uppvärmningen som allt annat? 

Det jag vill få fram är nog att jag är rädd för att bli gammal och inte ha gjort det som borde göras som ung..fast å andra sidan när blir man gammal? 30? då har jag i alla fall 10 år kvar i ungdomen... Jag kommer ihåg när vi firade år 2000, det är 10 år sedan, har inte tiden gått så sjukt snabbt och vad har jag egentligen åstadkommit på dom 10 åren..? Ärligt talat så tror jag att de flesta ungdomar i 20 års åldern är lite skrämda för att bli gamla och därför tycker jag nu att 20 års krisen borde bli officiell och behandlas på samma sätt som 40 års krisen! 

Musik: Kent - Töntarna

2010-01-07

Han dog för familjens överlevnad



Över en miljon barn dör varje år i malaria, detta endast i Afrika. Över tre miljoner barn dör av svält..Hur många gånger har man inte läst eller hört dessa statistiker men egentligen inte lyssnat eller brytt sig? man säger något i stilen "fy va hemsk, stackars barn"...Ja stackars barn! 

Har ni någon gång vaknat mitt i natten och vart sådär törstiga att man nästan får panik? skit jobbigt eller hur.. speciellt när man måste gå upp ur den varma sköna sängen och gå hela vägen till köket för att ta ett glas vatten.. Tänk er att vakna så varje natt och få panik av törst men i stället för att gå från den mjuka sängen till köket behöva gå upp från grus golvet och gå 1 km för att få en kopp vatten, som säkert är lika smutsigt som vårat avloppsvatten. Kanske är det inte så jobbigt att gå till köket trots allt..

När jag var i Ghana bodde jag med en ghaniansk familj, varje morgon gick dottern i huset (10 år) ca.1 km för att hämta vatten ur ett vattenhål.. I början tänkte man inte så mycket på vart vattnet kom ifrån, jag menar det va ju där i hinken på morgonen när man skulle duscha. Jag bestämde mig en dag för att hänga med dottern och hämta vatten.. jag hade förväntat mig något sjöliknande där man bara gick till kanten och doppade ner hinken, så var det inte..vattenhålet var verkligen ett hål, man fick klättra ner för ett litet berg och luta sig över kanten för att fylla vattenhinkarna, det var den lätta delen..sen skulle man upp för det här lilla berget igen med hinken full med vatten balanserandes på huvudet, det va bland det jobbigaste jag har gjort.. inte bara att klättra upp för berget med vattnet utan också för att rädslan för att tappa vattnet var enorm! Vatten är svåråtkomligt och skulle jag tappa hinken kanske det inte skulle räcka till alla..vilken press! Detta gör 10 åriga Hanna varje dag tillsammans med tusentals andra barn, och det är fan inte acceptabelt! 

I skolan där jag jobbade hade barnen det ganska bra. Organisationen jag åkte med hade ordnat så att barnen fick skolmat, oftast endast ris och en bit fisk eller kyckling. Vi lärare fick också mat, och det var inte lite på tallrikarna vill jag lova, vi fick nog dubbelt så mycket som barnen och ofta orkade man inte ens äta upp.. detta märkte barnen efter ett tag och började flocka sig runt oss lärare när vi åt för att kunna ta våra rester.. Det var en hemsk syn när vi gav dom tallrikarna med lite ris i och dom nästan började bråka om riskornen, det fick mig att inte vilja äta över huvud taget och bara ge maten till barnen! Detta kanske också är något man hör ganska ofta men inte riktigt fattar, men för att få lite klarare bild, tänk er en svensk matsal där eleverna skulle gå fram till lärarna och fråga efter deras rester och sedan börja bråka om vem som har tagit mest från tallriken.. det är nästan så att man skrattar åt den bilden, det skulle ju aldrig hända! 

Häromdagen fick jag reda på att en elev på den skolan jag jobbade på hade dött av malaria, han var 10 år och hette Emmanuel Odro. Min kompis Olivia, hon jag hälsade på i tyskland, det var hennes elev. Hon berättade att han var en av de bästa i klassen, han var duktig på engelska och grym på matte.. han drömde om att bli polis och älskade att spela fotboll. Han insjuknade i malaria ca. en månad efter att jag åkt hem och dog ungefär en vecka senare..Han hade inte råd att tas till sjukhus, det skulle innebära att resten av familjen skulle bli utan mat. Detta är alltså ett val som Emmanuels föräldrar måste göra, antingen går dom till sjukhus och svälter sig själv i en vecka, eller så låter dom sin son dö för att rädda resten av familjen.. Ja, ni förstår ju hur valet gick till. När jag hörde om Emmanuel blev allt helt plötsligt så verkligt, barn dör varje dag och bara 100 kr kan rädda dom, dom 100 kr vi lägger på espresso house kaffe varje månad, eller dom hundra kronor som vi lägger på ett linne vi egentligen inte behöver..

Musik: Glen Hansard and Marketa Irglova - Falling slowly

2010-01-06

Överste senap i köket med dolken!


Jag har kommit på att Cluedo måste vara ett av de bästa spelen som finns! Jag älskar cluedo! På nyår var det första gången på fela år som jag spelade det, och det va makalöst roligt! Igår spelade jag det igen och även fast jag inte vann denna gång så är det så himla roligt! Detta får mig att fundera... kanske är det detektiv jag ska bli när jag blir stor..fast å andra sidan finns det nog få fall som i verkligheten innebär, herrgårdar, rörtänger och överste senap och då försvinner ju lite av charmen tycker jag! 

Men i alla fall, ett spel rekommenderat till alla som orkar tänka! 

2010-01-04

The good times, The USA


Det börjar hända grejer! Jag och Emelie håller just nu på att planera vår resa till USA. Det blir förmodligen N.Y - Miami - San Francisco - L.A - Chicago - Cincinnati , känns som det är dom viktigaste ställen att åka till. Visst skulle det va roligt att åka till fler ställen och se mer saker, men allt kan man ju inte göra på samma gång! Vi jobbar nu med att räkna ut ungefär hur mycket pengar som behövs under resan, men eftersom vi inte ska bo och äta på massa rikemansställen så blir det ganska billigt att leva i USA. Har kollat massa hostels som rekommenderats av det flesta backpacker sidor och det verkar hur billigt och bra som helst! Har även kollat inrikes flyg, bussar och liknande, man flyger ju i alla fall inte för över 1000 kr inrikes och bussen kostar i princip ingenting!

Jag kan inte beskriva känslan som infinner sig hos mig nu.. jag älskar att planera något som jag vet kommer bli så jäkla bra och jag får nästan klump i magen bara jag tänker på att jag ska spendera mer än en månad i USA med en helt underbar vän, plus att jag ska få träffa Amanda också! I'm very happy at the moment om man säger så! 

Kommer kanske (håller tummarna) få ett 6 veckors heltids vikariat på fritids också, vilket betyder mer pengar till USA, vilket gör mig till en väldigt glad tjej! Jag hoppas hoppas hoppas!!

2010-01-03

en främling med blodsband..

En tår föll för morgondagen.. jag vill inte bli sårad igen och jag struntar i att blod är tjockare än vatten... 

2010-01-02

Jag är fri 2010

2009 var ett konstigt och ganska händelserikt år. Det har vart depressioner och ångest samtidigt som glädjen och lyckan var större än någonsin. En sista termin i skolan, ett första halvår som "självständig". Studenten, då allt "vanligt" tog slut och där lycka och gråt var sammanbundna i ett.. En sommar med festivaler, trägårn och underbara vänner. En obeskrivlig resa till det svartaste Afrika där jag hittade mig själv och insåg vilken bubbla jag levt i hemma i Sverige. Hemma igen, en period med panik, beslutsångest, saknad och förvirring. Vänner flyttar långt bort och man inser att inget kommer bli som förut. Jag ville bort från Sverige, jag hatade kylan, musiken blev min allra bästa vän då ingenting hände i vardagen. Ständiga sms fick mig att hoppas att något skulle hända tillslut, men insåg sedan att det aldrig kommer hända. Anmälde mig som au pair på impuls, fick familj i Washington DC, ångrade mig, ville flytta till London, ville till Spanien, insåg att jag inte alls ville det.. planerade resa till tyskland, åkte dit, hade nästan lika roligt som i Ghana, insåg att jag fått en vän för livet. Kom hem och samma ångest infann sig som efter Afrika, framtiden skrämmer mig..Jag vill till Thailand och backpacka samtidigt som jag vill till USA och hälsa på Amanda, jag inser att jag inte kan göra båda två och struntar i Thailand... Det blev nyår, det blev 2010

2010 är de första året som jag verkligen inte har någon aning vad som kommer hända..Det jag vet, är att jag är fri att göra precis det jag vill göra, och jag måste säga att den känslan är bättre än någonting annat! 

2010-01-01

Ännu ett år i bagaget..

Sofistikerad Emelie?
Sofistikerad Tina?
Det blev party 
Cluedo
D.A.N.C.E

Hahaha så mycket blev det för en lugn kväll.. vi var inte det minsta alkoholpåverkade...?

Nyår blev helt klart lyckad! Jag har även världens bäste nyårslöfte, men det kommer jag icke berätta om, för jag vill inte riskera att det misslyckas!