2010-08-02

D.C

Jaa mina vänner! Jag lämnar Sverige och ni får ursäkta men, HELVETE VA SKÖNT!!! Washington DC here I come! Hade ett telefonsamtal med familjen i en timma igår och guud va bra det kändes! Dom verkar helt underbara och verkar verkligen vara familjen för mig! Jaa dom kände sig säkra med mig och jag känner mig väldigt säker på dom också, så nu kommer jag flytta in hos James och Kristen i DC och ta hand om barnen Tanner och Haley :) Har inte något säkert datum än men jag tror det blir den 30 augusti jag åker och börjar med en vecka i underbara New York! Jag åker till familjen och kommer vara "hemma" en vecka innan vi åker till Edgartown utanför Boston på semester ( skall tydligen vara bland de finaste ställerna i USA) Jag klagar absolut inte :D

Det kanske är nu man skall ta och starta en ny blogg "au pair bloggen". Man börjar ju på nytt med allt annat så varför inte? Nytt land, ny kultur, nya människor, nytt liv, ny blogg. Jag tror det hör till. Återkommer med länk till den nya sidan snarast!

På tal om au pair, så förmodar jag att du läser detta Amanda (du är väl den ända som flitigt följer min blogg) Denna låten är till dig och ett minne från din bil i Cincy. I love you and I love this song!

Mando Diao – Mean Street

2010-07-31

sure looks like U.S for me!

Jaa det börjar luta mer och mer mot D.C om inget annat dyker upp i helgen. Nu är det bara och börja planera. Måste upp till Sthlm och fixa visum, packa ner ett år i en liten resväska säga hejdå till alla här hemma. Den 30e augusti verkar vara dagen då jag lämnar Sverige för att börja mitt år i USA. Fy fan va kul det ska bli!! Jag älskar USA och att få bo där i ett år är ju så jävla häftigt!

2010-07-29

Jag vill inte men gör det ändå..

Jag har inte velat/haft lust att skriva sen jag kom hem från USA, och egentligen har jag inte så stor lust att skriva nu heller men jag gör det ändå!

Jag kan inte beskriva med ord hur bra jag har haft det de senaste fem veckorna! Det blev en helt otrolig resa och jag träffade så otroligt mycket skönt folk. Nya upplevelser, nya vänner, nya ställen! Resan har verkligen vart så bra som jag hade förväntat och till och med 100 ggr bättre! Jag gjorde saker jag aldrig trodde jag skulle göra, jag släppte kontrollen, jag glömde bekymmer, jag var mig själv, jag var glad!

Att känna som jag gjorde när jag var iväg är ju så jag egentligen alltid skall känna.. därför bestämde jag mig, där och då att jag skulle ta och flytta dit, ialla fall för ett år. Jag har inget speciellt som binder mig i sverige och mina vänner som jag har här tror jag förstår att detta är det bästa för mig just nu. Jag letar för fullt efter familjer i CA men det är svårt vill jag lova.. just nu ser det ut som jag kommer hamna i DC men hoppet är fortfarande uppe för Kalifornien! Jag hoppas på att komma iväg så snart som möjligt och just nu ser det ut som det blir den 30 augusti.

I'll keep you updated!





2010-07-10

San Francisco!

Nu var det längesen jag skrev! Men tiden bara flyger förbi! Shiiiit va bra jag har det just nu! Sitter pa en stor veranda och kollar ut över lake tahoe och snötäckta berg. Det är ca 25 grader och klarbla himmel. Detta är väl ungefär den ända lugna stunden jag haft sen jag landade i SF för en vecka sen. Det har vart party varje dag. Tur att jag har en äldre syster som jag är väldigt lik, i allafall verkar amerikanerna tycka detta när jag utan problem kommer in pa vilka klubbar som helst! How awesome is that!! :D Det är helt underbart att vara 22!

San Francisco är galet! Helt fantastisk stad! Av alla städer jag vart i här i usa är nog San Francisco och NY de allra bästa.. eller njaaa Niagara falls var galet och cincinnati ocksa! okej det är en tuff match mellan städerna i staterna.. we´ll just call it even.  I morgon drar vi ner mot Newport beach till Olis lägenhet. pa mandag drar vi san diego och träffar en familj som vill ha mig som aupair.. orkar inte dra hela historien, men jag är sjuukt taggad! Blir även en sväng till LA i veckan sen far vi se vad vi hinner med.. Clubbnight i OC är givet i alla fall!

Nu hinner jag inte skriva mer.. maste verkligen ta en powernap innan allt folket kommer hit pa BBQ! Det kommer bli en galen kväll/natt/morgon.. tagga, tagga, tagga!!

Cheers!

2010-06-22

Party in the USA!


Nu har jag varit i The united states i en vecka och oooj vad mycket vi har hunnit med! New York var ju helt UNDERBART! så jävla cool stad! Nu är jag hos Amanda och jag kan ju bara säga att Ohio är något annorlunda från the big apple! Men jag fullständigt älskar det! Mycket beror nog på att min älskade och saknade Amanda är här! Det är fantastiskt att träffa henne igen, efter 8 låååånga månader! I lördags firade vi min födelsedag, cincinnati style! Det började med en middag på finaste fiskresturangen där jag fick gratis efterrätt! Efter det drog vi unga hem till amandas kompis Ida där vi förfestade innan vi drog in till stan för lite party på krogen! Efter partyt drog vi på efterfest / poolparty and it was so much fun! vi badade hela natten och däckade sedan halvt sittandes i soffan med typ 10 personer inklämda jämte mig.. wonderful! Igår paddlade vi kanot i little miami river och guud va mysigt det var, trots att jag och amanda hade några problem i strömmarna :p  Idag var planen att åka till poolen och bada men ett åskväder drog in och det fanns ingen chans ivärlden att vi kunde gå ut.. shiiiit vad det blixtrade! Sveriges åskväder kan ju slänga sig i väggen!

Ja nu är jag färdigskriven för idag känner jag. Jag vill bara säga: I love USA

2010-06-14

and off we go!

Jag hinner slänga in ett blogginlägg innan jag åker. Jag vaknade 05.35 idag och kunde inte somna om.. resnerver kanske? Ja det känns allt lite i magen nu! Jag tror att jag fått med mig allt men ändå känns det som någonting är glömt.. Pengar, pass, biljett, visum, det måste ju ändå vara det allra viktigaste och det vet jag är med! Om tre timmar lyfter vi från landvetter flygplats och börjar resan mot USA. Det är fortfarande ganska ofattbart meen faaan va kul jag ska ha! 5 veckor iväg från Sverige! heell yeah!

Mitt i alla planer inser jag att jag faktiskt fyller 20 på fredag.. har nästan glömt av det! Iofs är det ingen skillnad när man befinner sig i staterna men jag vet i alla fall vad jag ska göra direkt när jag kommer hem.. systemet!!! haha

Jaja nu ska jag dricka mitt kaffe och göra mig redo för att åka. Seee you in five weeeks!

2010-06-13

Fantastico

Gårdagen var lika fantastisk som jag hade förväntat mig! Bröllopet var otroligt fint och festen var hur bra som helst! Jag var aningen nervös då jag insåg att det var bordsplacering och att jag måste sitta bredvid främlingar. Men som tur var hade Anna och Martin slått sina klocka huvuden ihop och placerat mig mellan en resande skidåkare och en trummis, vi hade mycket att prata om! Många fina tal hölls och till allas förvåning kom Marit Bergman och spelade, fantastiskt! Vinet flödade och när det bjöds upp till dans stod jag i mitten av dansgolvet, redo att visa mina moves! Haha en vacker syn?! Vid två hade vi blivit hungriga igen och gick ner till avenyn för att käka donken... nevermore...hahaha (internt). Lite vingliga var vi när vi steg på spårvagnen, men i jämförelse med många andra så var vi ganska nycktra! På något vänster var jag nära att ta mig ut till bergsjön då sena inbjudningar gjorde mig frestad.. Dock var jag alldeles för trött och stannade därför i kviberg som planerat.

Idag har tiden gått åt att vara bakis och planera allt inför morgondagen.. ingen bra kombo om jag får säga det själv. Nu är i alla fall allt ordnat och jag är trött som få! Nu orkar jag verkligen inte skriva mer så jag säger bara en sak till: New York tomorrow!!!!!!! 




2010-06-12

!"/% - "=!=

Idag är det den 12 juni. Idag är det exakt ett år sedan jag tog studenten. Idag är det två dagar kvar till jag flyger till New York. Idag är det bröllop för Anna och Martin. Idag är en bra dag.

Igår var sista dagen på jobbet, känns jätte sorgligt att jag inte kommer vara där mer! Jag fick i alla fall en väldigt fin avslutning med presenter, blommor och många fina ord. Igår firade vi även Hannas student, vilket var mycket trevligt, med många minnen från förra året!

Emelie kommer hit vid 12, då skall vi göra oss fina och förbereda för bröllopet. Klockan fyra börjar ceremonin i kyrkan och efter det bär det av till festlokalen för middag, tal och dans. Vi skall sova hos Robin inatt, - så Tina slipper köra hem och vara nykter - . I morgon har jag fullt upp! packa, tvätta, städa, träffa Yanira, Sara och Nicklas, fixa, dona och andas... hmm jag kommer dö i morgon.

2010-06-10

Skäms ta mig faan!

Jag halkade in på ett bananskal på skolan och hade inga förväntningar mer än några få vikarietimmar i veckan. Först blir jag insatt som resurs i en femma där jag var i fyra veckor. Efter det, då jag återigen hade förväntningar att gå tillbaka till viktimmar blev jag förfrågad att jobba som resurs i en första klass, för en elev med flyktingbakgrund. Utan särskilt mycket information eller tankar på vad jag egentligen skulle göra började jag veckan efter. Jobbet var definitivt mer annorlunda än vad jag hade tänkt mig, inte nödvändigtvis sämre än det förra, men definitivt mer krävande, speciellt psykiskt. Under tiden jag jobbat tillsammans med denna pojken har jag lärt mig nått otroligt mycket, både om mig själv, mina gränser och hur mycket man inte ser förrän man faktiskt blir indragen i det själv. Jag har upplevt och sett saker som jag aldrig trodde hände i verkligheten, eller i alla fall inte ville tro på. Sådant som man läser i böcker eller ser på amerikanska trailerpark filmer. Jag har aldrig tidigare blivit så berörd av någon, eller någonting som jag blivit under tiden jag har jobbat som resurs åt den här pojken. Sorg, maktlöshet, glädje och hopp på samma gång. Jag tror jag faktiskt att jag ärligt kan säga att jag som människa har förändrats en del efter denna tiden och jag tror att erfarenheten jag fått är väldigt värdefull för framtiden. Jag önskar så att jag kunde få berätta allt.. allt jobbigt och allt konstigt. Jag vet inte om jag skrivit för mycket som det redan är.

Troubled kids eller problembarn som man så fint säger på svenska, är några man snackar skit om som vuxen eller ungdom. "den där killen som bråkar hela jävla tiden, han gör det för att han tror han är cool, eller för att han är respektlös mot våra lagar och regler (i vissa fall respektlös mot sverige) och bara vill reta upp människor". När det gäller flyktingbarn eller utlänningar så hör man oftast fraser som "jävla blatte, sluta bråka eller åk hem" eller "I svenska fängelset är 90 % blattar, skicka hem dom istället för att låta dom förstöra vårt samhälle".  Skäms ta mig faan på er som någon gång använt någon av fraserna åvan. Läs på eller håll käften! Jag blir så sjukt förbannad på människor som sitter och tror att dom är så himla perfekta och klankar ner på alla andra. Det finns en anledning till att folk är våldsamma, oftast med grund att man själv blivit utsatt för våld tidigare, det är ingen ursäkt men tro fan inte det blir bättre av att sitta och klaga på dom. Människorna behöver ju hjälp, det är ju uppenbart! och dom lär ju absolut inte få någon hjälp om dom blir utslängda här ifrån. Men juste, jag glömde ju den egoistiska sidan av alltihop. Folk bryr sig inte vad som händer när personerna är borta så länge man slipper se dom själv. Jo men skicka hem flyktingarna till sitt hemland där dom är förföljda och riskerar tortyr eller död, gör det så vi slipper se dom. Hör ni hur jävla sjukt det låter eller? 


Jag har jobbat som resurs för pojken i några månader nu, han visar stora tendenser till våld och det beror varken på respektlöshet eller bevisan av coolhet. Pojken har upplevt saker ingen av oss kan förstå om vi inte vart med om det själva, han har stora svårigheter med allt och det ända sättet för honom att få ut allt han bär på är att slåss! Han behöver hjälp, inget annat!

The Stoning Of...




Filmen måste ses! The stoning of Soraya M.

2010-06-07

Dancing on my own... in heals!

Idag har jag känslan av att någonting kommer gå fel under resan, skit jobbigt! Att det kommer vara nått fel med flygbiljetterna, namnen eller nån annan skitsak som bara spelar roll i USA. Hoppas, hoppas, hoppas att allt löser sig bra!

På lördag är det bröllop, ska bli så sjuukt kul! Jag har köpt en jättefin klänning och ett par sjukt snygga heals! Jaa, jag trotsar faktiskt min längd på 1,76m och tar på mig högklackat! Förr hade jag aldrig högklackat, dels för att jag inte kunde gå i det men också för att självförtroendet var alldeles för dåligt för att kunna stå rakryggad, längre än alla andra. Saker och ting har ändrats och självförtroendet har växt, det gillar vi! 

2010-06-06

Congratz..

Grattis Sverige.. eller nått. Ja, idag är det ju Sveriges nationaldag och hade det inte vart för att flaggan stod i topp hade jag nog glömt av det.
Idag är det söndag och söndagar ger alltid blandade känslor.. Det är så underbart att inte göra någonting, men samtidigt känner man ångest inför jobbveckan som väntar. Iofs. är detta min sista vecka som resurslärare... skönt?! Idag for jag till Borås, närmare bestämt Björkängsgatan och det kändes verkligen som vanligt att köra vägen dit, som om jag skulle hem till Amanda och mysa med henne i rummet i källaren. Så var dock inte fallet, utan jag åkte dit för att planera inför New York! Hotellet vi ska bo på ligger precis vid Time Squere, såå jävla nice! Jag kan inte förstå att i morgon är det en vecka tills vi är där, en vecka! Innan dess skall jag hinna med att träffa Henok och Yanira, jag ska gå på bio med sis', avlutning med jobbet, student för Hanna och Anna och Martins bröllop.. Fullt upp med andra ord! But i'm excited as hell!!

2010-06-05

Ingen kommer undan

Oj! 12:33 vaknade jag av att mamma ringer.. jag kan inte ens komma ihåg senaste gången jag sovit så länge.. Även om jag lägger mig sent så brukar jag alltid vakna runt tio i alla fall. Jag antar att en vecka med väldigt lite sömn är anledningen till detta undantag. Igår var jag som sagt på Kapten röd och det va grymt, men så jävla varmt! Det var tom. jobbigt att andas! Somnade som en stock vid halv tre och har sovit heela natten, underbart!

Idag skall jag göra absolut INGENTING! och det är så fruktansvärt skönt. Inga måsten, inga jobbiga diskussioner, inget jobb, inga komplikationer. Idag skall jag glömma allt som hänt under veckan och bara andas. På tal om den jobbiga veckan började jag blöda näsblod igår, för första gången i mitt liv! Det kan inte bero på annat än all stess och oro och skit! usch!

På måndag är det en vecka kvar till USA, tack och lov för det!! Det ska bli så jävla skönt att komma bort från detta stället, träffa nytt folk, leva livet och strunta i allt jobbigt! I morgon skall jag hem till Amandas päron och planera lite hur vi gör i NY :) Får börja planera vad för kläder jag ska ha med mig, det är verkligen ett dilemma! Jag kan inte ta med mig för mycket för jag riskerar att inte få plats när jag åker hem, då jag planerar att shoppa en hel del! Men samtidigt vill jag ha med mig massor, sålla sålla sålla...

2010-06-04

I staden växer inga blommor

Händer så jävla mycket skit att jag inte ens orkar snacka om det... Åker in till stan och tar mig ett glas eller två innan Kapten röd istället! tack å hej!

2010-05-29

Heelg

Fredag - Fira Nicklas 26 år
Lördag - Barnvakt åt världens bästa Mille
Söndag - hemligstämplat

2010-05-27

Listor i olika färger

shiit va tiden går snabbt! Jag hinner inte med att andas. Det är två veckor kvar tills skolavslutningen på jobbet, den 12:e är det bröllop för Anna och Martin, den fjortonde åker jag till USA, den tjugonde juli kommer jag hem igen, jobbar vecka 30, 31, den 24 augusti flyttar jag ner och blir skåning, i januari bär det av till Afrika, i April kommer jag hem igen, skolan slutar och vipps så har snart ytterligare ett år gått..

På tal om bröllop, har jag köpt en fantastisk klänning som jag ska ha på Anna och Martins! Det ända som fattas nu är bröllopspresenten.. svårt! Måste anstränga shopping-hjärnhalvan och försöka komma på något riktigt bra! Fatta att man börjar bli gammal när ens kompisar börjar gifta sig, förlova sig, skaffa barn och allt såntdära, är det meningen att man själv skall börja stressa över det också? Nä ärligt talat, jag orkar inte bry mig om att bli gammal.. vi skiter i det! "forever young, I want to be, forever young" som alphaville så fyndigt sjöng en gång i tiden..

Idag kom jag även på att jag skriver listor till allting! Inte först när jag bläddrar igenom ett gammalt anteckningsblock märker jag att varje sida inprincip består av listor av olika slag.. handel-listor, packlisor, att-göra-listor, organiserings-listor, ekonomi-listor jaa allt.. och för varje kategori har jag använt olika färger på pennan. Jag vet inte om jag skall se det som oroväckande eller bara praktiskt? Nu har jag i alla fall utökat min listsamling med en väldigt avancerat och väl-strukturerad pack-lista inför resan till USA och så länge ingen annan störs av mina listor kommer jag fortsätta med skrivandet..

Oskar Linnros – Från och med Du

2010-05-25

25/5 - 10

Idag:
- är det 20 dagar kvar till USA
- har jag insett att det är värt att sova på nätterna
- har jag spontant färgat mitt hår (ännu blondare)
- har jag kvällsfikat med Yanira
- har jag skrattat åt världens roligaste sms från lördagens bravader.
- mår jag bättre än vad jag gjort på länge!

2010-05-19

onsdagsmusiken

Mumford & Sons – Little Lion Man
The Temper Trap – Love Lost
Jack Penate – Torn On The Platform
Florence + The Machine – Dog Days Are Over
Noah And The Whale – 5 Years Time

Denna länker är ett måste för alla som läser -- Oskar Linnros - Från och med du! http://www.youtube.com/watch?v=HJ5IxL5buSI

2010-05-18

Ensam i skogen

Nu har jag lämnats ensam tillsammans med vovven i en vecka. På nätterna är det väldigt skönt att ha Tanja liggandes ute i hallen om det mot all förmodan skulle komma någon och råna mig. I och för sig så är hon alldeles för feg för att göra någonting, men hon skulle ju i alla fall väcka mig så jag skulle ha chans att ta fram mina karate ben och köra några moves. Men förutom det är det ganska jobbigt att ha henne, måste gå upp en kvart tidigare för att gå morgonpromenad, måste tänka att jag inte kan lämna henne ensam för länge, alltså inga sena kvällar.. (Vilket jag brukar köra väldigt ofta annars.. eller?) Nä jag ska inte klaga, jag har väll bara blivit bortskämd med att mamma tar hand om henne hela tiden annars. Bit i det sura äpplet som man säger!

2010-05-17

my steps

Hörde en väldigt bra textfras idag, eller jag har hört den många gånger förut men det var först idag som jag verkligen fastnade för den. "but in the end, the only steps that matter are the once you take all by yourself"

Det är ungefär som om livet är uppdelat i steg, och de ända steg som räknas är dem man väljer själv att ta, utan någon som bestämmer åt en, utan att förföras av grupptryck eller tvingas till någonting.. Om man tänker efter så är det nog på något sätt sant.. jag menar inte att allt som någon annan bestämmer åt en är någonting dåligt, men man kanske inte kommer till ett nytt steg på livets väg utan ta steget själv.. Det kanske blev lite luddigt nu, men så kan det bli om man tänker för mycket :)

2010-05-16

A Take Away Show




http://www.youtube.com/LaBlogotheque -- Det här måste vara det bästa som har gjorts inom musikvärlden, fy fan va bra det är! Massor med underbara artister som uppträder akustiskt ute på gator, hemma hos folk, i trappuppgångar, ja överallt!

Tina mitt i maten..

Min telefon har inte ringt på hela dagen, men just precis när jag ska sätta mig och äta ringer Anna som jag inte pratat med på ett tag! Fick säga att jag skulle ring upp om en stund.. Precis när jag satt mig, ringer telefonen igen! Henok denna gång, som jag heller inte har pratat med på ett bra tag! vad är odsen?! att båda två ringer nästan exakt samtidigt och precis när jag ska sätta mig och äta. Men kul att höra från dom i alla fall! :)

Idag kom mor hem från Karlskrona där hon varit sen i onsdags, nu är hon hemma i morgon och sen åker hon och Lasse till Grekland på tisdag.. Ensam hemma i en vecka, väldigt skönt faktiskt! Nicklas och Sara skall komma till mig på onsdag, så ska vi grilla och röka vattenpipa, Yanira bjöd mig på biodejt någon dag i veckan och på tisdag ska jag träffa Elin innan hon far iväg till Spanien på onsdag :) Måste även börja träna inför den omtalade fotbollsmatchen jag ofrivilligt sighnat upp för mot sexorna på skolan.. vore hemskt att förlora! Förhoppningsvis är mina gamla fotbollsfintar kvar i mig någonstans, har ju ändå spelat i åtta år, det kanske är som att cykla, man glömmer aldrig...


 Jag vill ha sommar och jag vill ta kvällsdopp i sjön!

2010-05-15

The american dream

Det är den 15 maj och igår var det exakt en månad kvar tills jag åker till USA. Tiden går så sjukt snabbt och det känns helt overkligt att jag åker så snart.. Kan redan känna nervositeten när jag ska flyga själv från Amanda till Olivia.. Samtidigt som jag vet att det kommer gå bra, så är jag så rädd att jag ska fastna någonstans på vägen och inte veta vad jag ska göra. Men som sagt det löser väll sig. Vi har fortfarande inte hittat vart vi ska bo i NYC, i och för sig har vi väll inte lagt ner jätte mycket tid för att hitta någonting heller, kanske skall börja göra det nu!?

Jag kommer fira min 20års dag i både New York och Cincinnati, för just den 18 juni flyger vi till Amanda! Vilken födelsedagspresent :) Lite synd att det inte 21 man fyller, då kunde man ju hittat på en massa busigheter.. Midsommar kommer firas så svenskt som det bara går tillsammans med Amandas hostfamily, får försöka spåra färskpotatis och sill, IKEA kanske?

NYC
Cincinnati
Niagara falls, Canada
San Francisco 

2010-05-11

2010-05-10

Lump Sum

Idag åkte jag hem tidigare från jobbet, första och kanske sista gången.. Jag kunde inte somna förrän typ två igår låg och vred och vände i sängen och hade ont i hela kroppen. När jag väl somnat drömde jag så fruktansvärt mycket, om saker som kändes så verkliga när jag vaknade igen på morgonen. Jag gick i alla fall upp och gjorde mig i ordning, var på jobbet vid halv åtta och kände hur illa jag mådde, i med alvedon och vatten.. Fick hålla i livskunskapen idag, helt oplanerat, min sol/juvel vad jag nu ska kalla honom lyssnade inte ett skit på vad jag sa till honom och gjorde allt han inte fick göra, huvudvärk i dess förbannelse! Kände hur ont i kroppen jag fick igen, väldigt konstig känsla som är väldigt svår att förklara. Jag kunde inte äta nån lunch och tog då beslutet att åka hem..
Nu har jag nästan dåligt samvete för att jag åkte hem, med tanke på att jag inte va "riktigt" sjuk, ingen förkylning, inte feber, egentligen ingenting.. jag orkade bara inte.

klagomål.. som jag hatar att älska!

Bon Iver – Lump Sum

2010-05-09

Talar i gåtor

Idag rann bägaren över en aning. Några droppar kom på kinden men inge skada skedd. Det är sånt som händer när man fyller på och fyller på men aldrig tömmer.. det vet jag men ändå händer det då och då.

2010-05-07

Mobilbilder

Mille
Sara 

En del av klassen! 
Med risk att bli dödad.. 

Från det ena till det andra

Jag börjar ångra powernapen jag tog när jag hem från jobbet.. nu kan jag inte sova och jag vet hur trött jag kommer vara i morgon! Det värsta med mig är att jag blir tio gånger mer förbannad när jag är trött än vad jag skulle bli annars, det är inte ett bra faktum när man jobbar som jag gör! Stackars barnen i skolan i morgon kan jag ju bara säga.

På tal om sömn så drömde jag om pappa för första gången sedan han dog, härmon dagen. Jag har hört att då man börjar drömma om en person man förlorat, börjar man att bearbeta sin sorg på riktigt, kan nog faktiskt stämma.. Hela dagen var väldigt konstig efter natten, eftersom det på något sätt kändes som om jag träffat honom igen.

Från det ena till det andra. I morgon är det kalas för kära mor, vår lilla släkt kommer hit på kalaseri med mat och tårta. På lördag är det fäst i Bollebygd (ingen omedveten felstavning på fest, utan det heter faktiskt fäst i detta sammanhang, fråga mig inte varför.) Det blir träff hos Simon och sedan vidare på bravader i byn. Bonnafest till max! men trevligt skall det bli!

2010-05-03

lost

Jag finner inga ord... fy fan säger jag bara!

2010-05-02

här kan man va..

Sittandes på en brygga vid en stilla sjö, guppande ljud från de små vågor som slår mot bryggkanten, varma vindpustar i solnedgången, behaglig kyla och fågelkvitter, tystnad och ensamhet.


  Joshua Radin – I'd Rather Be With You [Radio Edit]

2010-04-29

Min juvel


Jag får ha kvar jobbet terminen ut! Jag är sååå glad, det är konstigt hur allt löser sig så himla bra, nästan otroligt! I morgon är det hattparad i skolan och barnen har fullt upp att bygga egna hattar av kartong, det är förvånansvärt hur duktiga dom är på att skapa av kartong! Jag och min lilla juvel byggde en hatt tillsammans som han skall få bära i morgon, guud va stolt han var när den var klar! Jag har fortfarande inte bestämt vad jag skall ha på mig, får se om jag hittar en hatt i garderoben.

2010-04-26

Samhället sviker!

Jag märker hur naiv jag varit, då jag hela mitt liv trott att allt går att lösa med polis, social, flyktingsanordnare eller liknande.. Jag har nu märkt att allt inte går att lösa, alla får inte den hjälp dom egentligen behöver och människor runt omkring som faktiskt vill hjälpa har ingen makt till att göra det.

Jag hade aldrig trott att jag skulle bli så upprörd över någonting som jag faktiskt kan välja att inte bry mig om. Jag har aldrig i hela mitt liv känt mig så maktlös som jag gör just nu! Han kommer med nya sår på kroppen varje dag, idag hade han blåmärken på halsen som han förklarade att katten rivit honom.. vi alla såg att märkena på halsen inte var från någon katt. Han har stora jack i huvudet och rivmärken under ögonen.. Ingen verkar bry sig! Det sägs att ingen kan göra någonting utan att det finns tillräckligt mycket material för att kunna bevisa misshandel.. MEN FÖR I HELVETE, VAKNA UPP OCH INSE VERKLIGHETEN! Kan inte politikerna, socialen, rektorerna, polisen, NÅGON, ta ut huvudet ur arslet och inse vad det är som pågår! Ett barn i 1:a klass visar tydliga tecken på att något står fel till,  både fysiskt och psykiskt, varför kan ingen lyssna när man försöker hjälpa honom? Varför tar man bort resurser när man vet att situationen då kommer förvärras? Varför är dom så trångsynta? varför varför varför?!

Enligt svensk lag:

Inledande bestämmelser

1 § Barn har rätt till omvårdnad, trygghet och en god fostran. Barn skall behandlas med aktning för sin person och egenart och får inte utsättas för kroppslig bestraffning eller annan kränkande behandling. Lag (1983:47). 

2010-04-24

My new life!

Sitter vid köksbordet och kollar ut genom fönstret, det är inte en människa utanför och allt är så lugnt på nått sätt. Samtidigt som det kommer bli så skönt att komma ifrån detta ställe känns det samtidigt lite sentimentalt att lämna sitt hem för att starta ett liv någon annan stans där jag aldrig innan varit. I natt drömde jag att jag började på skolan och placerades i mitt rum som jag delade med tre andra och allt var sådär perfekt! Jag hoppas att allt blir sådär perfekt även i verkligheten!

Just nu håller jag på att kolla flyg från Dayton OH till San Francisco CA. Har hittat ett jätte billigt och bra flyg förutom att mellanlandnings tiden är på 50 min! Hinner man det? Det beror ju självklart på hur stor flygplatsen är som man hamnar på.. men ändå. Jag kan ärligt inte fatta att jag ska åka iväg! guuud va roligt det ska bli!

2010-04-19

Afrikakunskap!

JAG HAR BLIVIT ANTAGEN TILL ÖSTERLENS FOLKHÖGSKOLA!!! Jag vet inte vart jag ska ta vägen, jag är så glad! Så den 23 Augusti flyttar jag till Tomelilla utanför Ystad och Simmrishamn. I höst pluggar jag, globala studier (15hp) Afrikakunskap (ekonomi, historia, samhälle, geografi osv.) Humanitet, etnicitet, genus m.m m.m. I Januari åker jag på 3 månaders fältresa i Afrika, bla. Kenya och Sydafrika för att skriva ett valfritt projektarbete :D

Plötsligt blev min framtid så planerad, men jag gillar det något otroligt mycket! Ska bli så himla skönt att komma hemifrån, komma bort från Töllsjö och Borås och få göra någonting för mig själv! Ååh jag är så lycklig! Först ska jag åka till USA i fem veckor och träffa både Amanda och Olivia, sen flyttar jag och sen ska jag helt plötsligt åka tillbaka till Afrika.. Kan det bli bättre än såhär?

2010-04-17

Nu kan du få mig så lätt..

Sitter i mitt rum lyssnar på Jamie Cullum och väntar på att mitt hår ska torka så att jag kan locka det. I eftermiddag åker jag till Anna i Göteborg och spenderar natten, ska bli så himla mysigt! Från att jag kom hem från Ghana i Oktober förra året, har jag träffat Anna kanske fyra ggr.. det är ju helt sjukt! 

Som alla andra skall jag passa på att skriva om det underbara väder vi haft i några dagar. Guuuuud va härligt det är! Sommarkänslor, lusten att sätta sig i gräset, ta ett glas vin, tända vattenpipan och bara njuta av livet! Ärligt talat förstår jag mig inte på människor som tycker vinterhalvåret är bättre än sommarhalvåret, vem gillar inte doften av grillat mer än frusna näsor när man försöker andas på vintern? vem gillar inte att sitta på en strand och sola mer än att frysa häcken av sig i snön? Jag är en sommar människa in i själen och kommer alltid att förbli sådan! 


2010-04-13

mörker i solen

Vaknade i morse och hela dagen var förstörd.. Jag kände från stunden jag öppnade ögonen, hur fel allt blev , usch vad jag hatar den känslan! Jag önskar så att man kunde vara glad hela tiden, att man inte hade några bekymmer eller svackor! Allt skulle vara så mycket lättare då..

2010-04-11

Harry skabb

En vecka av påsklov, var dock bara ledig i två dagar men desto skönare när lönen kommer. På tal om pengar har jag gjort åt alldeles för mycket denna vecka! förra helgen gjorde jag åt 600 på krogen, vad fan köpte jag?! Igår lunchade jag med Yanira och gänget och självklart blev det en liten runda i stadens affärer efter det och ytterligare pengar spenderades.. Igårkväll var det grillning hemma hos Simon, men vi var sena så det blev att vi köpte en smörgåstårta och käkade istället, men lika gott var det! Vi fick för oss att åka in till Borås och gå till Harrys. Mina vänner, det va första och sista gången på det stället vill jag lova! SKABB!

2010-04-10

Bekräfta köp

Den där känslan när man trycker på "bekräfta köp" efter att man flera tusen gånger kollat igenom så att allt är rätt, är nog den mest spännande känslan som finns! Panik hade jag, när det endast fanns en plats kvar på just det planet som jag behövde åka med från Sverige till New york. Olivia svarade inte, jag fick inte tag på Amanda och hade ingen aning hur jag skulle göra. Efter många om och men var jag tvungen att köpa biljetterna ändå och fick helt enkelt hoppas på att allt skulle lösa sig .. och det gjorde det såklart!

Så nu är det bokat, den 14 Juni åker jag till NY efter det åker jag till Cinncinatti (ohio) sedan till Canada (Niagara fallen) den 2 Juli åker jag till San Francisco och åker hem därifrån den 19:e. Det kommer bli en helt otrolig resa! I'm happier than ever!

2010-04-05

U S and A

Klockan är 23.42 och det var oerhört längesedan jag låg uppe såhär länge utan att kunna sova. Jag har precis skypat med Amanda och guud va skönt det är att höra hennes röst. Vi kom in på det aktuella ämnet 'framtiden'. Om två månader träffas vi igen, vilket är helt otroligt, jag kan verkligen inte förstå att vi ska ses!  Det har gått ett halvår sen vi sågs sist och så mycket har hänt under den tiden, så mycket har ändrats men ändå är allt på något sätt det samma.

This Is The Kit – Two Wooden Spoons

2010-04-04

Talking birds

Jag drömde att jag kunde prata med fåglar, jag drömde att fåglarna beställde lyxtaxi till mig och Yanira så att vi kunde gå på bäckängs bal som hölls på baksidan av X o Y.. tänk vad lite alkohol kan ställa till med i huvudet.

Hade en helt fantastisk kväll igår, trots min otroliga otur när vi spelade drickspel.. Idag är jag pigg som få, vilket jag tror beror på näven med grovsalt jag fick för mig att käka när jag kom hem.


2010-04-03

Livet är great!


Sitter ute i t-shirt, solen skiner, datorn i knät, bra musik och en helt underbart galen hund. Livet leker. Och på toppen av det hade jag en mycket trevlig kväll igår, Tack Jon! 


Påtaglig maktlöshet!

Att se ett litet barn bli sparkad i magen av sin egen bror var inte det värsta. Det värsta var att om ingen hade sett det, hade ingen någonsin fått veta något. Pojken hade tårar i ögonen, men visade inte en min, han sa inte ett ord. Detta var förmodligen inte första gången och förmodligen inte sista heller. Maktlösheten har aldrig vart så påtaglig som i torsdags eftermiddag då händelsen inträffade, och frustrationen i mig kokade. Han skulle precis gå hem, brodern skulle följa honom.. Jag önskar jag kunde tagit med honom hem.




2010-03-30

Kicken

Fick just reda på att min placering på jobbet går ut 1:a maj :(  Arbetslösheten, here I come.. Vad fan ska man söka för jobb? Jag som trivdes så bra, jävla ekonomiska kris!

2010-03-28

Så jävla metal!

Sara ringde och krävde sminkning inför rockfest, då var det bara att grabba sminkväskan och åka dit.. Jag blev också inbjuden och fick slänga på mig det rockigaste jag kunde hitta i saras garderob. Jag tycker ändå vi lyckades jävligt bra med tanke på vår orockiga stil annars, vi var jävligt metal!  

Musiken kanske inte var den bästa, inte riktigt min stil, men det funkade. Kvällen blev ganska flängig då vi gick från ställe till ställe hela tiden, men helt okej! 


2010-03-27

I can talk


Dom är söta, dom är nördar, dom är grymma..

Two door cinema club! 

2010-03-25

Våffla


Idag är det den omtalade våffeldagen och kanske den ända dagen på året jag äter våfflor över huvud taget.
Det blev i alla fall dubbelt upp idag. Föst åkte jag hem till Elin och blev bjuden på våfflor där, och sen när jag kom hem satt mormor och mamma vid bordet med nygräddade våfflor och frestelsen gick inte att motstå.. 10 kilo + efter dagens onyttigheter, men med tanke på de fåtagliga gånger jag faktiskt äter våfflor kan jag unna mig detta just denna speciella dag. 

I detta inlägg finns ordet våffla med 7 ggr medräknat det jag just skrev och titeln...bara för upplysnings skull...

2010-03-23

سالگِرہ مبارک


Min bästaste Amanda fyller 20 år idag och jag kan inte fira henne på annat sätt än internet. Det känns så fruktansvärt tråkigt och opersonligt, jag vill ju kasta mig i hennes armar och ge henne världens längsta grattis kram. Jag vill bjuda henne på världens party och jag vill ge henne största och bästa presenten jag kan hitta! Nu ligger iofs en väldigt bra och genomtänkt present i postens händer påväg till amandas amerikanska hushåll och jag hoppas att den duger för tillfället :) 

Ja det är ju som sagt bara att göra det bästa av situationen och skriva grattis på så många sätt som möjligt,  så amanda; 


Happy birthday!
С днем рождения
¡Feliz cumpleaños!
生日快乐!
Alles Gute zum Geburtstag
 Hyvää syntymäpäivää!
Χρόνια Πολλά!
سالگِرہ مبارک
 শুভ জন্মদিন
Grattis på födelsedagen! 

2010-03-21

Bravader

Ännu en helg utan planer, men jag tror det är så det får bli i fortsättningen, det är alltid då det blir som roligast! För er som läst mitt klagomål i nedanstående inlägg förstår kanske att jag inte mått så där jätte bra, huvudvärk i förbannelse! Samma kände jag igår och var inte på toppen humör men med några alvedon och en halvtimmar vila var jag ändå villig att ge kvällen ett försök... Yanira hade tacokväll med några från basketlaget och jag åkte dit för att kolla läget. Mot all förmodan mådde jag hur bra som helst när jag kom dit och hade verkligen jätte trevligt! Efter mat och frågesport drog vi ner till stan för att se oss omkring, vi fick för oss att försöka komma in på grand.. ? nä men det gick ju självklart inte, haha, Kanske borde ta det som en komplimang, att man inte ser ut som 25 alltså..

Det fick bli X o Y för våran del, men vad gjorde det! Vi dansade som idioter och skrattade åt faktumet att alla killar har exakt samma frisyr och att alla ser precis likadana ut.. vad hände med individualiteten liksom? 


2010-03-17

Klagomål

Jag hatar att klaga samtidigt som jag älskar det.. såå idag måste jag klaga lite granna, men jag ger er valet att läsa det eller inte.

jävlahuvudvärksfanskapjaghatarattmådåligtvarjedagvadfanärdetmedmig?jaghatarattknarkaalvedonsomintehjälperochjaghatarattjagblirsnurrighelatiden,gaaaaaah! 

2010-03-16

Med blicken i taket..


The weepies - Can't go back now
Nerina Pallot - Mr King
Anya Marina - Satellite heart
Greg Laswell - comes and goes
Ane Brun - Rubber & soul

comes and goes..

Denna dagen kunde lika gärna kvitta...

2010-03-15

Kanyler

Har suttit hela kvällen och försökt komma på vardagsord till hela alfabetet som skulle passa till att hjälpa flyktingbarn med svenskan. Ja det är faktiskt svårare än det låter.. det är ungefär som när man ska komma på en låt att sjunga, även fast det finns flera 1000 låtar kan man aldrig hitta en som passar bara för att man tänker för mycket på det.

Ibland kunde jag inte annat än skratta åt mig själv när jag satt där och sa ord högt som började på olika bokstäver.. ord som kanyl och inkompetent föll ur mig, som om en 7 årig flyktingunge skulle ha någon nytta av dom orden haha! Nu är jag i alla fall klar med detta arbete och kommer ta ut planeringstid, här jobbas inte gratis!


2010-03-14

Genialiskt



sommar

Drömmer mig bort till varma länder, vita stränder, blåa hav, segelbåtar i Grekland, regnskogar i Ghana, sand mellan tårna, paraply drinkar, kjolar utan leggings, varma vindar i håret, mjukglassar med strössel, vattenpipa med mint smak, grillkvällar och oliver...

2010-03-13

Jag är naiv, jag vet.

Det är något speciellt att prata och diskutera med någon som är på exakt samma nivå som en själv. Igår kom Yanira till mig och vi började snacka om invandring, svält i afrika och hur jävla mycket ont det finns i världen.. Just nu jobbar både hon och jag med invandrar barn och det känns som vi känner precis likadant. Jag känner att jag vill rädda alla som mår dåligt, jag vill ta med barnen hem och bara ge dom massa kärlek och allt som jag hade när jag var liten. Jag vet att det är omöjligt, jag kan inte rädda dom här barnen som jag jobbar med, jag kan inte radera det som dom varit med om, jag kan inte ta med dom hem... På något sätt måste både jag och Yanira sätta upp en mur runt oss själva, jag tror att vi båda är alldeles för känslomässiga och det kommer tillslut bara få oss att må dåligt när vi märker att våra mål inte går att uppfylla.

Jag vet att jag inte kan rädda hela världen, men på något sätt tror jag att jag kan rädda någon. Jag vet att många säkert skrattar åt hur naiv jag faktiskt är men jag tror att det får mig att vilja bevisa ännu mer för alla att man faktiskt kan hjälpa på andra sätt än att skänka pengar till en välgörenhetsorganisation, vilket jag tror i sin del är bortkastade pengar! Många frågar mig varför jag åkte till Ghana och varför jag betalade så mycket pengar för att åka och arbete utan att få betalt. Jag kan ärligt inte svara på frågan varför jag vill hjälpa andra, det är väl något som bara har vuxit fram under åren. Självklart kan jag inte rymma från faktumet att det faktiskt känns bra för samvetet att hjälpa någon annan, men jag hoppas att folk inte är så trångsynta och ser hjälparbete som något slags sätt att visa andra hur duktig och osjälvisk man är, så är inte fallet.

2010-03-12

V. Å. R


Det . är . fredag . Det . är . sol . Det . är . Yanira . Det . är . vin . Det . är . underbart . !